Erzurum'da kadına yönelik şiddete tepki

Erzurum'da, "25 Kasım Kadın Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" nedeniyle bir araya gelen Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı kadın üyeleri, kadına yönelik şiddet olaylarına tepki gösterdi.

admin
admin
25 Kasım 2019 Pazartesi 20:41
Erzurum'da kadına yönelik şiddete tepki

Sendika binasında yapılan toplantıda konuşan Kadın Komite Başkanı Hatice Seven Narlı, kadınların bütün zorluklara göğüs gerdiğini ve varlığını kabul ettirmek istediğini söyledi.

Tüm cinsiyetçi engellemelere rağmen kadının var olma mücadelesi verdiğine işaret eden Narlı, "Kadınlar bu dikenli yolda kutlu bir yürüyüş gerçekleştirmektedir." dedi.

Narlı, Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a tek yürek olan kadınların ve annelerin "Kadına şiddet yakışır" etiketini yıkmaya çalıştığını ifade etti.

Bu mücadelenin sürmesi için Türkiye'nin tüm kesimlerinden gayret ve destek beklediklerini söyleyen Narlı, "Ülkemizde kadına şiddet olaylarında rakamlar ele alındığında bu tablonun bizlere yakışmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Kadın toplumun yarısıdır ve karanlık yapıların ortadan kalkması için hepimiz üzerine düşeni yapmalıyız." diye konuştu.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumHatice Seven Narlı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.