Erzurum'da iş arayanlara güzel haber!

Başvurular başladı, Pazartesi gününe kadar devam edecek...

admin
admin
13 Ağustos 2020 Perşembe 12:47
Erzurum'da iş arayanlara güzel haber!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine 9 aylık süre ile temizlik ve güvenlik görevlileri alacak.

İstihdam edilecek temizlik görevlisi sayısının bin 250 kişi olacağı öğrenilirken, güvenlik görevlisi sayısı ise, 480 olacak.

Temizlik görevlisi başvuruları 12.08.2020 ve 16.08.2020 tarihleri arasında, güvenlik görevlisi başvuruları ise, 17.08.2020 ile 21.08.2020 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular İŞKUR-e şube ve Alo 170 iletişim hattı üzerinden alınacak.

Seçme yöntemi yüzde 100 noter kurası ile olacak. COVID-19 nedeniyle noter çekilişinin başvuru yapanların katılımına kapalı olarak yapılacağı kaydedilirken, çekilişler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirtilen tarih ve saatte sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

BAŞVURANLARDA HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

TYP kapsamında istihdam edilmesi planlanan temizlik ve güvenlik görevlilerinde bir takım şartlar da aranacak.

Başvuru anında son 1 ayda işsiz olmanın en önemli şartlardan birisi olacağı belirtilirken, temizlik görevlileri için; 35 yaş üstü olanlar, bayanlar, engelliler, eski hükümlüler ve terörle mücadelede yaralananlar öncelikli olacak.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste ikamet edenlerden şartları sağlayan herkesin başvuru yapabileceği alımlarda ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecek.

Bir kişi aynı meslekte olan programdan yalnızca birisine müracaat edebilirken, bu durum sistem tarafından kontrol edilecek ve uyarı mesajı gönderilecek.

Seçim yöntemleri sonrası oluşan listelerde aynı adreste ikamet eden birden fazla kişinin isminin olması halinde; başvuranlardan İŞKUR kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacak.

İŞKUR kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise, başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu programa dahil edilecek.

TYP’DEN KİMLER YARARLANAMAYACAK?

Öte yandan programa SGK’lı olanlar, iş akdi askıya alınanlar, emekli ve Açıköğretim dışındaki öğrenciler başvuru yapamayacak.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin bekar ve çocuksuz bir kişi için hesaplanan net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamayacak.

Yurtlar ve sığınma evleri ve benzeri toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmayacak.

Editör

Son Güncelleme: 14.08.2020 05:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.