Ülkemizin gündemi şu günlerde magazin. Milletvekilinin terörist aşkı, Bülent Ersoy’un şemsiyesi, Gülşen’in kıyafeti, Sezen Aksu’nun zırva şarkısı… Her neyse biz dönelim zemherinin yaşandığı dadaşlar diyarı Erzurum’a. Anadolu’da güneşin ilk önce doğduğu şehirlerden birisi olan Erzurum’da hep olumsuz şeyler olmuyor. Farkında mısınız bilmem ama çok güzel işler yapılıyor. Öyle ki Erzurum çoğu alanda bir marka..! İşte ispatı, buyurun..!

Ticaret ve sanayi;

Doğu Anadolu ihracatçılar birliği tarafından 2021 yılında yedi kıta'ya 42’si Erzurum firması olmak üzere 2 milyar 542 milyon dolarlık ihracat yapıldı. 2. Organize sanayi bölgesinde hali hazırda 300 müteşebbis yatırım için gün sayıyor. Hedef 45 bin istihdam.

Sağlık;

Sağlık hizmetlerinde Türkiye ortalamasının çok üzerinde olan Erzurum’da; Bin 572 yatak kapasiteli Erzurum şehir hastanesi 2021 yılında bir milyon 500 bin hastaya şifa dağıttı. 45 bin hasta covid-19 şikâyetiyle başvuruda bulundu, 4 bin 500 kişi servislerde yatırıldı. İki özel hastane yatırımı için iki ayrı yatırımcı harekete geçti bile.

Turizm;

86 otelin bulunduğu turizm kenti Erzurum’da toplam yatak kapasitesi 11 bin. 2021 yılı içerisinde Palandöken kayak merkezinde Ve Palandöken oteliyle The Erzurum oteli, şehir hastanesi karşısında By Wyndham Ramada oteliyle Mng alışveriş merkezi karşısında yapılan Türkiye’nin en büyük otellerinden birisi olan Hilton Erzurum oteli şehirdeki turizm yatırımlarından. Sheraton başta olmak üzere üç marka otel daha temel atmak için geliyor.

Hayvancılık;

Erzurum büyükşehir belediyesinin dev yatırımlarından olan Doğu Anadolu canlı hayvan borsası, hem ülke genelinde hem de Avrupa’da rol model oldu. Avrupa’nın en büyük tesisini Almanya ve Hollanda gibi ülkelerinde aralarında bulunduğu çok sayıda hayvancılık ülkesinden firma temsilcileri radarlarına aldı. Bölgede hayvancılığın kalbinin attığı borsayı 223 bin kişi ziyaret etti.

Bilim;

Dünya uzayı Erzurum’dan (DAG) izleyecek. Erzurum’a kurulan Doğu Anadolu Gözlemevi sadece Türkiye için değil uluslararası uzay çalışması yürüten kuruluşların da iş birliği yapacağı bir tesis. Kurulum çalışmaları 2022 yılında tamamlanacak olan DAG Teleskopuyla Erzurum, dünya çapında bir bilim merkezi oluyor. Dünya ilk ışığı yılsonunda Erzurum’dan alacak.

Din;

Dünyada sadece Erzurum’a özgü bir gelenek olan 1001 hatimler bu yıl da tamamlandı. 17 Aralık 2021 Cuma günü başlayan Kur’an şöleni 14 Ocak 2022 Cuma günü tüm şehirde yapılan hatim duasıyla sona erdi. Pir Ali baba tarafından 488 yıl önce başlatılan gelenekte bu yıl okunan hatim sayısı 55 bin 441 oldu.

Asayiş;

Erzurum, suç potansiyeli çok az olan bir kent. 2021 yılında; 13 bin 313 asayiş olayı gerçekleşti. 14 bin 884 şüpheli yakalandı, bin 375 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyet verilerine göre; Erzurum’da tek bir terörist dahi bulunmuyor.

Ne diyelim; 41 kere maşallah…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.