Erzurum'da 88 bekçi göreve başladı

İl genelindeki mahalle ve çarşılarda görevlendirilecek bekçiler, düzenlenen törenle yemin ederek göreve başladı.

admin
admin
17 Mayıs 2018 Perşembe 01:09
Erzurum'da 88 bekçi göreve başladı

Erzurum'da, mahalle ve çarşılarda görev yapacak 88 bekçi görevlerine başladı.

İçişleri Bakanlığınca il genelindeki Emniyet Müdürlükleri bünyesinde çalıştırılmak üzere alınan 150 mahalle ve çarşı bekçisinden 88'i iki aylık eğitimin ardından düzenlenen törende yemin etti.

Yakutiye Kent Meydanı'ndaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Seyfettin Azizoğlu, törende yaptığı konuşmada, çocukluklarından alıştıkları ve her zaman yanlarında olan çarşı ve mahalle bekçilerini hükümetin aldığı kararla yeniden ihya ettiğini söyledi.

Görevlerinin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunan Azizoğlu, şunları dile getirdi:

"Erzurum'da ilk aşamada 150 mahalle ve çarşı bekçisi kadrosu verildi. Kaymakamlıklarımız bunların sınavlarını yaptılar. Sınavı kazanan 150 arkadaşımızdan sağlık kurul raporu parça parça gelenlerden 88'i bugün görevine başladı ve bu akşam itibariyle de Erzurum çarşı ve sokaklarında, meydanlarda düdüklerini öttürüp gecenin huzur ve güvenini sağlayacaklar. Biz onların görevlerini en iyi şekilde yapabilmeleri amacıyla gereken ortamı hazırladık ve vatandaşlarımızı artık onlara emanet ettik."

İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, kanun kapsamında emniyet hizmetleri sınıfında görevlendirilmek üzere sınavla mahalle ve çarşı bekçi alımının öngörüldüğünü ve bu amaçla bekçilerin sayılarının artırılmasının amaçlandığını söyledi.

Tarihsel süreçte farklı isimlerle farklı kurumların çatısı altında varlığını sürdüren bekçilik kurumunun 1976'dan itibaren Emniyet Teşkilatının bünyesine girdiğini hatırlatan Aslan, şunları kaydetti:

"Sizler çok ama çok önemli bir görevi ifa edeceksiniz. Kanunlar çerçevesinde görevinizi zamanında ve doğru yapmak, disiplinli ve düzenli çalışmak yaşam felsefenizin bir parçası olacak, özellikle suçun işlenmeden önlenmesinde aktif olarak görev alacaksınız. Devlet olmanın en başta gelen vasıflarından birinin vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması olduğunu asla unutmayacaksınız. Göreviniz esnasında devletimiz, milletimiz, vatanımız ve bayrağımız için mesai kavramı gözetmeksizin görev yapacağınızdan hiç kuşkumuz yoktur."

Bekçi Süleyman İpek ise Emniyet Teşkilatının bir bireyi olmalarının onur ve gururunu taşıdıklarını söyledi.

"VATANA VE MİLLETE FAYDALI BİREY OLMAK İÇİN GEREKEN BİLGİLERLE DONATILDIK"

Aldıkları eğitimin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni korumada ve düşmanlarına karşı verecekleri mücadelede yollarını aydınlatacaklarına dair şüpheleri olmadığını bildiren İpek, şu ifadeleri kullandı:

"Şahsım ve arkadaşlarım eğitimleri sürecince insan haklarına saygılı, demokrasiyi benimsemiş, bilgili ve ahlaklı, milli kültürümüze bağlı, planlama ve icra yetenekleri yüksek, ekip çalışmasına uyumlu, çağdaş çarşı ve mahalle bekçileri olarak yetiştirilmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Eğitim süresince vatana ve millete faydalı birey olmak için gereken bilgilerle donatıldık. Vatanımızın bekası uğruna canlarını veren tüm şehitlerimizin ve emanetini bizlere teslim eden aziz milletimizin üzerimize yüklediği sorumluluğun bilincindeyiz. Ülkemize karşı her türlü bölücü faaliyeti gösterenlere son söz olarak 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' demek isterim."

Konuşmaların ardından dereceye giren mahalle ve çarşı bekçilerine protokol tarafından sertifikaları verildikten sonra, 88 bekçi Türk bayraklarıyla donatılan masalara ellerini koyarak yemin edip göreve başladı.

Törene, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Bekir Uzun, kurum müdürleri ve aileleri katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 17.05.2018 01:13
Anahtar Kelimeler:
ErzurumBekçi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.