Erzurum'da "43.Turizm Haftası" etkinlikleri başladı

Erzurum'da, İl Kültür Turizm Müdürlüğünce "43.Turizm Haftası" kapsamında 15-22 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinlikler düzenlenen törenle başladı.

admin
admin
16 Nisan 2019 Salı 09:36
Erzurum'da "43.Turizm Haftası" etkinlikleri başladı

Erzurum'da, İl Kültür Turizm Müdürlüğünce "43.Turizm Haftası" kapsamında 15-22 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinlikler düzenlenen törenle başladı.

Havuzbaşı Kent Meydanıdaki törende, İl Kültür Turizm Müdürü Cemal Almaz'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Almaz, burada yaptığı konuşmada, Erzurum'da bir çok turizm etkinliğinin yapılabildiğini söyledi.

Son yıllarda önemli ölçüde turizm faaliyetleri yaptıklarını belirten Almaz, "Ülkemizde uzun yıllar turizm denilince deniz, kum ve güneş akla gelirdi ancak son yıllarda çok farklı etkinlikler ve yeni turizm çeşitliliği ortaya çıktı." dedi.

Almaz, Anadolu'nun her şehrinin ayrı bir turizm özelliği taşıdığını ifade ederek, "Anadolu dünyanın açık hava müzesidir. Hemen her şehrimizde turizm adına değişken etkinlikler var. Şehrimizde de kayak turizmi başta olmak üzere yayla, sıla, gastronomi ve doğa turizmi gibi çok çeşitli lokasyonlar var. Valiliğimiz ve büyükşehir belediyemiz başta olmak üzere ilgili tüm birimler Erzurum'un tanıtımı için ciddi gayret vermektedir. Yaptığımız bu çalışmalar kapsamında son yıllarda yerli ve yabancı turist sayısında ciddi oranda artış yaşanmıştır." diye konuştu.

Kurum müdürleri, öğrenci ve vatandaşların katıldığı tören, Erzurum Büyükşehir Belediye Mehteran ekibinin gösterisiyle sona erdi.

"43.Turizm Haftası" kapsamında 1 hafta sürecek olan etkinliklerde yöresel yemek ikramları, yemek yarışması, Esmaül-Hüsna Sergisi ve Erzurum Resim Sergisi açılışının yapılmasının ardından 20 Nisan'da Havuzbaşı Kent Meydanı'nda Lokantacılar Esnaf Odası ve kentteki çağ kebap işletmecileri desteğinde cağ kebabı festivali düzenlenecek.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.