Erzurum'da 16 günde 85 bin kişiye iftar ikramı

Erzurum'da 3 ayrı noktada Büyükşehir Belediyesince kurulan iftar çadırlarında, 16 günde 85 bin kişiye iftar yemeği verildi.

admin
admin
23 Mayıs 2019 Perşembe 14:18
Erzurum'da 16 günde 85 bin kişiye iftar ikramı

Büyükşehir Belediyesinde yapılan yazılı açıklamada, Ramazan ayının başından beri belediyenin iftar sofralarının şimdiye kadar 85 bin kişiyi ağırladığı belirtildi.

Belediyenin şehir merkezinde 3 ayrı noktada kurduğu iftar çadırlarının dışında ihtiyaç sahibi aileler ve öğrencilere de yemek ulaştırdığı belirtilen açıklamada, belediyenin her gün bir ilçede iftar sofrası kurup Ramazan coşkusu ve geleneğini on binlerle kişiyle paylaştığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Ramazan paylaşmak ve yardımlaşmaktır. Erzurum’da kurulan iftar çadırları hem hoş bir gelenek hem de sosyal dayanışmaya verilebilecek en güzel örnektir. Hamdolsun, Ramazan ayının başından bugüne kadar sofralarımıza tam 85 bin kişiyi konuk ettik. Allah şen etsin, sofralarımızdan bereket eksik olmasın". ifadelerini kullandı.

Sekmen, iftar çadırlarında bugüne kadar on binlerce insanın iftar coşkusu yaşadığını belirterek, iftar yemeği ulaştırılan ihtiyaç sahibi ailelerin dışında yurtlarda barınan öğrencileri de düşündüklerini dile getirdi.

16 GÜNDE 85 BİN KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ İKRAMI

Büyükşehir Belediyesi’nin iftar sofralarındaki günlük yemek dağıtımının 5 bin 400 dolayında olduğunu ve 16 gün boyunca 85 bin kişiyi konuk ettiklerini kaydeden Sekmen, şöyle devam etti:

"Aziziye Parkında her gün yaklaşık 2400 kişiye iftar veriyoruz. Narmanlı Camii iftar çadırımızda 800, Mevlana Vadisi çadırımızda ise her gün 400 kişiyi ağırlıyoruz. Bunlara ek olarak iftar saatinde görev başında olan yaklaşık 800 kamu çalışanımıza ve ihtiyaç sahibi ailelerimizle öğrencilerimize de yemek ulaştırıyoruz. Yemeklerini gelip noktalarımızdan alan ailelerimiz olduğu gibi, evlerine sıcak aşlarını bizim ulaştırdığımız aileler de var. Ayrıca Ramazan etkinlikleri kapsamında her gün bir ilçemizde iftar sofrası kuruyor ve ortalama 750 kişiye iftar yemeği veriyoruz."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.