ERZURUM BAROSU'NDA İSTİFA DEPREMİ

Erzurum Barosu Yönetim Kurulunda görev yapan 9 avukat Baro Başkanı Faruk Terzioğlu’nun hukuka aykırı icraat yaptığını öne sürerek, istifa ettiler.

08 Kasım 2013 Cuma 15:03
ERZURUM BAROSU'NDA İSTİFA DEPREMİ
Erzurum Barosu, bugün sabah istifa depremiyle sarsıldı. Yönetim kurulu üyesi 9 avukat, Baro Başkanı Faruk Terzioğlu'na başkaldırıp, görevlerinden istifa etti. İstifa eden avukatlar, gerekçe olarak da Baro Başkanı Terzioğlu'nun hukuka aykırı icraat yaptığını ileri sürdüler.

9 avukatın istifasını değerlendiren Başkan Terzioğlu, telefon aracılığıyla İHA’ya yaptığı açıklamada, “Seçimden sonra da bizim karşımızda olan arkadaşlarımızdı. İstifa için bugünü uygun görmüşler. Baro'nun itibarının pekiştiği bir dönemde istifa etmeleri çok manidar. Hepsi de hukuka aykırı icraat yaptığım iddiasındalar. Erzurum Barosu hiçbir siyasi ve felsefi düşüncenin ne ön ne arka bahçesidir. Kimsenin de ne yanındadır ne de karşısındadır. Biz hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlükler ile insan haklarının yanındayız. Böyle başladık, böyle de devam edeceğiz. Erzurum Barosunda değişen hiçbir şey yok. Tavır değişikliğine yol açmayacak. Sayın Başbakan'ın ifade ettiği gibi durmak yok yola devam." diye konuştu.

Baro Başkanı Terzioğlu, istifaların ardından yedek üyelerin asil üyeliğe alınacağını belirterek, "Bizi hiçbir şekilde etkilemeyecek. Yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Editör

Son Güncelleme: 08.11.2013 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
D.Aktaş 2013-11-08 22:34:46

faruk bey istifa edenlerin ayakçısı olmadığı, modern bir yapı düşündüğü için tepki alıyordu. iyi olmuş ayrılsınlar, durmak yok, yola devam...