Erzurum alarm veriyor!

Böyle giderse bizde de bazı yasaklar geri gelebilir!

admin
admin
18 Ağustos 2020 Salı 09:01
Erzurum alarm veriyor!

Mehmet ŞENER yazdı...

-Cezai işlemlere ve tüm uyarılara rağmen vatandaş bildiğini okuyor!

-Erzurum’da hastane koridorları, “Kovid de neymiş, bana bir şey olmaz” diyenlerin inleme sesleriyle yankılanıyor!

-Kovid denilen bu evrensel canavar öyle haddini bilmez bir virüs ki, ne ağa, ne bey, ne şöhret, ne zengin, ne de partili iplemiyor(!) Kimi nerede köşeye kıstırıyorsa anında dişlerini geçiriyor!

-Günlük 800 civarında test yapılıyor, pozitif vaka sayısı 200’ün altına düşmüyor, ölü sayısı hızla artıyor!

SORUMSUZLUĞUN ACI SONUCU!

Yasakların ve kuralların büyük oranda ciddiye alınmadığı Erzurum’da, artan ölü ve pozitif vaka sayısı karşısında güç bir süreci yönetmeye çalışan Valilik yeniden bir dizi yasağı uygulama ihtimalini masaya yatırdı. Bu yasakların en başında ise 65 yaş üstüne sokağa çıkma kısıtlamasının getirilmesi, toplu yapılan kimi aktivitelerin yasaklanması…

HASTANELER DOLUP TAŞTI!

Bölge Eğitim’de yoğun bakım ünitesi tam kapasitesine yaklaşırken, diğer üniteler de Korona hastalarıyla dolup taşıyor! 25 gün öncesine kadar, pozitif vaka ve ölü sayısı açısından ülkedeki en iyi durumda olan illerden biri olan Erzurum, son üç haftadan beri adeta “Korona merkez üssü”ne döndü!

SAĞLIK PERSONELİ YORGUN DÜŞTÜ

Erzurum ve çevre illerden akın akın gelen hastalara cevap vermeye çalışan Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi, sağlık çalışanlarının aşırı iş yükü bakımından artık tahammül sınırını zorlamaya başladı. 7/24 esasına göre çalışan doktorlar ve diğer sağlık personeli, artan hasta trafiğinin karşılanabilmesi için bakanlığın personel desteğinde bulunmasını istiyor.

YÖNETİCİLERDEN OLAĞANÜSTÜ BİR ÇABA

Çok büyük bir özveri ve olağanüstü bir çabayla bu sinir bozucu süreci başarıyla yöneten Sağlık Müdürlüğü ve hastane yönetimi, yaşadıkları zorlukları basına yansıtmamaya ve şikayetçi olmamaya çalışsa da iyot gibi açığa çıkan manzara, bu fedakâr insanların yorgunluktan artık bitap düştüklerini gösteriyor.

NORMAL HASTALAR ÜNİVERSİTE HASTANESİNE

Gelinen bu nokta karşısında zorunlu olarak Bölge Eğitim Hastanesi yalnızca Kovid hastanesi olma yönünde hızla ilerliyor. Bu acil durumdan ötürü Erzurum’da sağlık seferberliği ilan edildi ve Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi de normal hastalara cevap verecek bir statüye dönüştürüldü.

ÇEVRE İLLER ÖNÜNE GELEN HER HASTAYI ERZURUM’A SEVK EDİYOR!

Şehirdeki hastanelerin gerek yoğun bakım üniteleri gerekse diğer servisleri ve hastanelerin fiziki şartları şimdilik artan hasta talebini karşılayacak kapasitede… Ancak çevre illerden çok yoğun bir hasta sevki yapılmakta Erzurum’a… Öyle ki küçük bir sağlık merkezinde dahi müdahale edilmesi mümkün yüzlerce hasta çok kolay bir şekilde Erzurum’daki hastanelere sevk ediliyor…

VATANDAŞ KURALA UYMAMAYI “KURAL” ZANNETMEYE BAŞLADI!

Yaşanılan bunca acıya ve sağlık sorununa rağmen pek çok şehirde olduğu gibi Erzurum’da da yasaklara ve kurallara uymak adeta parmakla gösterilir hal aldı. Düğünler, kına geceleri, gelin çıkarmalar, piknikler ve eğlenceler, pozitif vaka sayısının patlamasına ve neredeyse artık kontrol altına alınmamasına yol açtı. Maske, sosyal mesafe ve hijyen kimileri için sanki de birer yok sayılması gereken işler gibi görülür oldu!

BU İKİLİYİ AYAKTA ALKIŞLAYALIM

Aylardan beri Koronavirüs’e karşı geceli gündüzlü bir savaş veren Erzurum sağlık kurumları bu süreci en az hasarla atlatmak için ellerinden gelenin fazlasını yapıyor. Bir yanda Atatürk Üniversitesi, diğer yanda da Korona yükünü sırtlanmış olan Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi… Koronaya karşı verilen bu savaşta Erzurum’da iki kişi var, meslektaşlarıyla birlikte tüm sorumluluğu ve yükü omuzlayan…

Onlardan biri hiç kuşku yok ki Sağlık Müdürü Gürsel Bedir diğeri de geçici olarak başhekimlik görevini üstlenen ama ondan önce Sağlık Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Özgür Çelebi… Ağlamadan sızlanmadan ve bir paye beklemeden insanlık adına muazzam bir gayret sarf ediyorlar. Her sağlık personeli gibi en kocaman bir alkışı da işte bu ikili hakediyor.

Editör

Son Güncelleme: 18.08.2020 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.