Erzurum Adalet Sarayına ‘Erişilebilirlik Belgesi’ verildi

Erzurum'da, engelli erişilebilirliği konusunda denetimden geçen Erzurum Adalet Sarayı'na "Erişilebilirlik Belgesi" verildi.

admin
admin
05 Ocak 2018 Cuma 13:41
Erzurum Adalet Sarayına ‘Erişilebilirlik Belgesi’ verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca çıkarılan ve yürürlüğe giren yasayla engelli vatandaşların başkalarına ihtiyaç duymadan toplumsal yaşama katılabilmeleri için Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonunca yapılan denetim sonucu kentte Yakutiye, Aziziye ve Palandöken ilçelerindeki 625 kurum ve 275 toplu ulaşım aracı denetlendi.

Kontroller sonucu Erzurum Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Erzurum Adalet Sarayı'na "Erişilebilirlik Belgesi" verildi.

Belgenin verilmesi dolayısıyla adliyede düzenlenen programda, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, engellilere yönelik uygulamalar hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal'dan bilgi aldı.

Azizoğlu, yaptığı konuşmada, Erzurum Adalet Sarayı'nın 625 kurum arasında engelli vatandaşların en iyi şekilde girip çıkabileceği, hizmet alabileceği kurum unvanı almaya hak kazandığını söyledi.

Bu hizmetin önemine işaret eden Azizoğlu, "Adliyelerde adalet dağıtılırken aynı zamanda her yapıdaki vatandaşımıza en uygun, huzurlu, güvenli şekilde ulaşım imkanı sağlanmış oldu. Kendi asli görevlerinin yanında çok önemli bir görevi de ifa etmelerinden dolayı İnal ile tüm adliye çalışanımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Başsavcı İnal da yargı teşkilatı olarak her zaman milletin yanında olduklarını, engelli ya da engelsiz ayrımı yapmadıklarını ifade ederek, şunları ifade etti:

"Yasal düzenleme geldikten sonra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca çıkarılan yasanın öngördüğü sesli komutlu asansör, hissedilebilir yol, işaret levhaları ve buna benzer öngörülen kriterleri Adalet Bakanlığımızın da katkısıyla istenilen bütün kriterleri yerine getirip engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Görme engellisi, hiç kimsenin yardımı olmadan beşinci kattaki büroya uğrayabilir, işini görüp tekrar çıkabilir. Erzurum Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından binamızda yapılan kontrol sonucu ilgili mevzuat gereği alınması gereken tüm tedbirlerin alındığı tespit edilmiş ve adliyemize sertifika verilmesine karar verilmiştir."

Programda, Azizoğlu tarafından İnal'a "Erişilebilirlik Belgesi" verilirken İnal da Azizoğlu'na hizmetlerinden ötürü hediye takdim etti.

Programa, Erzurum Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Özgür Ercan, İl Jandarma Komutanı Albay Bekir Uzun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş katıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.