Erzurum'a şehit ateşi düştü

Eren-7 Operasyonu'nda şehit olan Uzman Çavuş Tortumlu'nun naaşı Erzurum'a getirildi.

admin
admin
22 Ekim 2021 Cuma 08:30
Erzurum'a şehit ateşi düştü

Tunceli'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu'nun naaşı, memleketi Erzurum'a getirildi.

Eren-7 Operasyonu'nda çatışmada ağır yaralanan ve askeri helikopterle kaldırıldığı Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit düşen Tortumlu için Erzurum Hava Meydan Komutanlığında tören düzenlendi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askeri helikopterden tören mangasınca alınıp bir süre omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu.

Törene, Erzurum Valisi Okay Memiş, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlker Şimşek, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer ve il protokolü katıldı.

Törende şehidin anne, baba ve kardeşlerinin yanı sıra eşi Eda'yı askeri erkan teskin ederken, bir yaşındaki kızı İkra Deren Tortumlu'nun da askeri kadın personelin kucağında babasını karşıladığı görüldü.

Bir çocuk babası Tortumlu'nun naaşı, Narmanlı Camisi'nde bugün Cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Yakutiye ilçesi Karagöbek Mahallesi'nde toprağa verilecek.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumŞehit
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.