ERVAK'TAN ANLAMLI ÖNERİ

Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) Erzurum’a kazandırılan spor tesisleri için isim önerileri çalışmalarında bulundu.

17 Nisan 2012 Salı 14:16
ERVAK'TAN ANLAMLI ÖNERİ
Erzurum ve ilçelerini kapsayan bu isimlendirme çalışmasında ki öneriler arasında Sarı Gelin’den Arzen’e, Alexander Puşkin’den J. W. Redhouse’a ve Aslı Nemutlu’ya kadar birçok önemli isim yer alıyor.
“Erzurum’u evrensel manada ön plana çıkaracak isimler çok önemli ve dikkatle belirlenmesi gerekmektedir” diyen Er-Vak Başkanı Erdal Güzel; “Yakutiye İlçesindeki iki adet tenis kortundan birisi için Alexander Puşkin ismini önerdik. Bilindiği üzere Puşkin Rus edebiyatın dünya çapında bir ismidir ve bir dönem Erzurum’da da bulunmuştur. Hatta ‘Erzurum Yolculuğu’ adlı bir eseri de vardır. Erzurum’un evrensel manada tanınması için teklif ettiğimiz bu isim, her yıl şehrimize gelen binlerce turistin zihinlerde güzel şeyler uyandıracak ve elbette bakış açılarını da olumlu yönde değiştirecektir. Bu da dolayısıyla Erzurum’a hizmet edecektir” dedi.

Aşkale, Tortum, Hınıs, Horasan, ispir, Oltu ve Pasinler gibi ilçelerdeki spor tesisleri içinde isimler önerdiklerini kaydeden Güzel, “Bulundukları yerlere göre artık sembolleşmiş ve geçmişte bu şehre hizmet etmiş insanlarımızın hatıralarına bir vefa göstermek amacını taşıyarak önereceğimiz isimleri özenle seçtik” diye konuştu.
Erzurum Kalkınma Vakfının Erzurum’a kazandırılan spor tesisleri için önerdiği isimlerin bazıları şöyle; “Yakutiye Curling Salonu: Sarı Gelin. Sporcu Kamp Eğitim Merkezi: (Güreş Eğitim) Reşit Karabacak. Cirit Oyun Alanı: Dadaş. Müstakil Atletizm Pisti: Karaz. Yüzme Havuzu: Cumhuriyet Palandöken Kayakla Atlama Kuleleri: Kardelen. Buz Pateni Salonu: Ay Yıldız. Spor Salonu: Melik Şah. Gençlik Merkezi: Aslı Nemutlu. İzci Evi: Yavru Kurt. Tenis Kortları:(6 adet) Hilâl, J.W. Redhouse, Alphin, Gökçe, Albayrak, Arzen. İspir Spor Salonu: Ziya Paşa. Sentetik Yüzeyli Futbol Sahası: Kazım Türker. Oltu Spor Salonu: Emir Ahmet. Sentetik Yüzeyli Futbol Sahası: 25 Mart (Oltu’nun düşman işgalinden kurtuluşu, 1918). Pasinler Spor Salonu: Faruk Kaleli. Hınıs Spor Salonu: Selçuk (Hınıs’ta Selçukluların önemli izleri vardır). Horasan Spor Salonu: Erenler Aşkale Spor Salonu: Nusret Karasu. Sentetik Yüzeyli Futbol Sahası: 3 Mart (Aşkale’nin düşman işgalinden kurtuluşu, 1918). Kayaklı Koşu ve Biathlon Tesisleri:(Kandilli) Yavuz Selim - Yavuz Sultan Selim Erzurum’dan geçerken bu tesislerin bulunduğu ve halk arasında Paşa Tepesi denilen yerde konaklamıştır.

Editör

Son Güncelleme: 17.04.2012 14:45
Anahtar Kelimeler:
ERVAKTAN ANLAMLI ÖNERİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.