ERMENİ KATLİAMI AŞKALE'DE CANLANDIRILDI

Erzurum’un Aşkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

03 Mart 2012 Cumartesi 21:29
ERMENİ KATLİAMI AŞKALE'DE CANLANDIRILDI
İlçe meydanında düzenlenen törende Ermeni milislerinin ilçede yaptıkları katliamların temsili olarak canlandırılması ilginç görüntüler oluşturdu.
Ermeni çetelerinin Aşkale’de 94 yıl önce Türk köylerini basıp, yaptıkları katliam ilçenin bu yıl yapılan kurtuluş törenlerinde de yine temsili olarak canlandırıldı. Aşkale Belediyesi işçilerinin canlandırdığı Ermeni çetecileri, ilk olarak Kaymakamlık önündeki tören alanına içki sofrası kurup, komutanlarının çağrısı üzerine önce ezan okuyan imamı kaçırdı. Ermeni çetecileri, daha sonra bir köy evini basarak, kundaktaki bebeği süngüleyip, evdeki herkesi öldürdü.
Türk milis kuvvetlerini canlandıran Aşkale Lisesi öğrencileri, katliam sahnelerinin ardından 'Ermeni çetecileri' ile çatışmaya girerek, Aşkale ve köylerini düşman işgalinden kurtardı. Öğrencileri korkutan töreni Kaymakam Asalet Karabulut, Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, askeri yetkililer ile kalabalık bir halk topluluğu izledi. Kurtuluş törenlerinde halk oyunları oynayacak olan ilköğretim öğrencileri -10 derece soğukta plastik ayakkabılar ile üşümemek için yerlerinde zıplayarak, ısınmaya çalıştı.

Editör

Son Güncelleme: 03.03.2012 21:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.