ERKONUT ŞEHRİSTAN’IN TEMELİ ATILDI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Halk Gayrimenkul Yönetim Ortaklığı Anonim Şirketi finansman desteği ile yapılacak olan Erkonut Şehristan’ın temeli düzenlenen törenle atıldı.

admin
admin
13 Mayıs 2016 Cuma 14:19
ERKONUT ŞEHRİSTAN’IN TEMELİ ATILDI
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşümde yıldız projelerinden biri olan Şehristan İstanbulkapı Konutları’nın temeli düzenlenen görkemli törenle atıldı. Büyükşehir’in iştiraklerinden ERKONUT A.Ş. ile Halkbank iştiraklerinden Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin işbirliğinde gerçekleşecek olan projenin temel atma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Halkbank ve Halk GYO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil, Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile diğer davetliler katıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, törende yaptığı konuşmada, “Şehrin gözdesi olacak bir alanda ortaklaşa yapılan bu projede, 2016 yılının Erzurum’un, ‘Kentsel Dönüşüm ve Kalkınma Hamlesi’ anlamındaki yatırım yılı olması vesilesiyle Büyükşehir Belediye Başkanımızın, Halkbank Genel Müdürümüzün ve özellikle Erzurum’daki inşaat sektörünün talepleri de dikkate alındığında 24 dönümlük arazide, 620 daireden oluşan Şehristan, şehrin lüks konutlarından biri olacak. İçerisinde sosyal donatı alanlarını barındıran, ihtiyaçlara cevap verebilen, şehirde nefes almayı sağlayacak bir proje olarak bugün temel atma törenini yaptığımız Şehristan İstanbulkapı Konutları’nın hem şehrimize hem de Erzurumlularımıza hayırlar getirmesini diliyorum” dedi. 

“DOĞRU LOKASYONDA DOĞRU PROJE”

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu da, “Biz Halkbank olarak 78 yıldır, üreten Türkiye’nin bankası olma misyonumuzla ülkemizin her köşesine yapılan yatırımları sonuna kadar destekliyor ve sahip çıkıyoruz” dedi. Genel Müdür Taşkesenlioğlu, şunları kaydetti: “Erzurum şehrimize yeni bir soluk ve bakış açısı kazandıracağına inandığım bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ülkemizin son yıllarda, doğru ekonomi politikalarının desteğiyle, lokomotif sektörlerinden biri haline gelen inşaat ve gayrimenkul sektörü gelişim gösterdiği her yerde alt sektörlerini de desteklemektedir. Bu anlamda sektörde atılan doğru adımları, doğru projeleri ve ortaklıkları desteklemek hepimizin görevi olmalıdır. Bankamızın inşaat ve gayrimenkul sektörüne verdiği önemin en somut göstergelerinden biri olan iştirakimiz Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın henüz genç bir şirket olmasına karşın ‘Doğru lokasyonda doğru proje’ vizyonuyla yaptığı yatırımları, edindiği tecrübeleri ve gerçekleştirdiği büyümeyi gururla takip ediyoruz. Erzurum ilimize yakışır en üst kalitede hayata geçirilecek bu projedeki Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve ERKONUT işbirliğinin sektöre örnek olabilecek bir husus olduğunu düşünüyorum. Doğru ortaklılar sektör açısından kaliteyi ve doğru fiyatlandırmayı güçlendirirken, yatırımcılar açısından ise sektöre olan güveni pekiştirecektir. Bu açıdan bakıldığında projenin Erzurum konut piyasasına ve yatırımcıların konuta bakış açısına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Erzurum’un, ‘Vitrin Kent’ hedefine ulaşması için sektöre her türlü desteği sağlayan ve iştiraki ERKONUT aracılığıyla kaliteli ve yaşanabilir projeleri hayata geçiren Erzurum Büyükşehir Belediyesi adına Sayın Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendiye de huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve ERKONUT ortaklığıyla hayata geçirilecek olan Şehristan Konutları lokasyonu, yaşam alanının ferahlığı ve sosyal içeriğiyle Erzurum halkının alışkanlıklarına ve beklentilerine cevap verebilecek bir projedir. Bu özellikleriyle geniş yaşam alanı alışkanlığına sahip Erzurumlu hemşerilerime hitap edeceğini düşündüğüm projenin kalitesiyle de mevcut standartları yükselteceğine inanıyorum.” Halkbank ve Halk GYO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil ise, “Halkbank iştiraki Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın gerçekleştirdiği başarılı projelerine, Dadaşlar diyarı Erzurum’a değer katacağına inandığımız Şehristan İstanbulkapı Konutları’nı da ekleyecek olmanın gurur ve sevincini yaşıyoruz. Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığımızın, Erzurum’a değer katan ve değer katmaya devam edecek olan Erzurum Büyükşehir Belediyemizin iştiraki ERKONUT ile bu projede yer alıyor olması bizim için ayrı bir önem arz ediyor. Her iki şirketimizin kalitesinin, ustalığının ve vizyonunun birleşerek özel bir proje haline gelecek olduğuna inandığımız Şehristan İstanbulkapı Konutları’nın şimdiden Erzurum halkımıza ve hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”

“ERZURUM, KENTSEL DÖNÜŞÜMDE REFORM DÖNEMİ YAŞIYOR”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un kentsel dönüşümde reform dönemi yaşadığını kaydetti. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin etkisiyle değişen dünyada kentler, kendilerini fiziksel sınırlarının ötesinde dünyaya anlatmak gereği duymaktadırlar. Göreve geldiğimiz gün Erzurum’un kendisini Türkiye ve Avrupa’ya anlatması için en önemli çıkış noktasının medeniyet tasavvuru ölçüsünde bir kentsel dönüşüm çalışması yaparak mümkün olacağı kanaatine vardık. Türkiye’de model teşkil eden yöntemler ışığında şehrin tarihi dokusunu koruyarak Erzurum ili sınırlarında 22 değişik bölgede kentsel dönüşüm çalışması yapmaktayız. Bu dönüşüm ile birlikte şehrin tarihi hüviyetini, sosyal, ekonomik ve kültürel varlıklarını koruyarak, işlevsiz alanları ve plansız gelişen kent dokularını ihya edip yeni imar planlarıyla düzenli ve çağdaş bir görünüme kavuşturmayı hedefledik. Binlerce yıllık köklerden gelen tarih ve kültür şehri Erzurum’a bugün yeni bir yaşam alanı kazandırmak için sizlerle bir arada bulunuyoruz. Önce şunu ifade edeyim, ‘Belediye konut işiyle ilgilenir mi? Acaba belediyenin, kamunun bu işlerle ilgilenmesi özel sektörü engeller mi?’ diye düşünülebilir. Hemen ifade edeyim ki, Büyükşehir Belediyesi’nin veya kamunun bu işlerle ilgilenmesi özel sektörümüzü engellemek yerine teşvik eder. Biz özel sektörle beraber inşallah konut yapımını Erzurum’da devam ettireceğiz. İnanıyoruz ki bu konut yapımı şehrimize bir vizyon hatta bir misyon hatta bir marka kazandıracak. Hele hele bunu Halkbank ve Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı beraber yapmamız şehrimize ayrı bir hüviyet, ayrı bir önem kazandıracak. Bunu hassaten belirtmek isterim.”

ŞEHRİSTAN: KENTSEL DÖNÜŞÜME YENİ BİR PERSPEKTİFTİR”

Başkan Mehmet Sekmen, Şehristan İstanbulkapı Konutları’nın Erzurum’da kentsel dönüşüme yeni bir perspektif kazandıracağını ifade etti. Sekmen, şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyemizin iştiraklerinden ERKONUT A.Ş. ile Halkbank iştiraki Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin işbirliğinde inşa edilecek olan Şehristan, konumu, mimarisi ve yüksek malzeme kalitesiyle kentimizin en gözde yeni bir yaşam merkezi olacak. Takribi olarak burası 23 bin 734 metrekare bir alana sahip… 620 daireyi kapsayan Şehristan Konutları; 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+2 daire modellerinde yapılacak. Şehristan’da kreş, spor salonu, yürüyüş alanları ve kapalı otopark, kurban kesim yerleri, çocukların eğlenebileceği yeşil alanlar ve parklar gibi birçok sosyal donatı alanı da yer alacak. Şehrin gözdesi Şehristan Konutları, Erzurum’a toplu konutta yeni bir perspektif kazandıracak. Çevre, insan ve ekonominin güzel bir şekilde harmanlandığı Şehristan İstanbulkapı, bizi bugünden geleceğe taşıyarak, sürdürülebilir ve yaşanabilir şehircilik anlayışımıza ışık tutacak. Bu konutlardan, Erzurum dışında yaşayan hemşerilerimizi de birer daire almaya davet ediyorum. Çünkü buradaki bir lüks dairenin fiyatı İstanbul’daki bir sosyal konutun fiyatına denktir. Onun için rahatlıkla alınabilir. Erzurum gelecekte çok farklı bir konumda olacak. Bunun için fırsat kaçırmadan herkesi buraya konut almaya ve yatırım yapmaya davet ediyorum.”

Editör

Son Güncelleme: 13.05.2016 22:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.