ERGİM DERGİSİ YAYIN HAYATINA BAŞLADI

Erzurum Genç İş Adamları Meclisi (ERGİM)’nin, Erzurum ekonomisi üzerine hazırladığı ERGİM Dergisi yayın hayatına başladı. İlk sayıda 10 bin tane dergi basan ERGİM, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirler başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde derginin dağıtımına başladı.

admin
admin
07 Eylül 2016 Çarşamba 08:28
ERGİM DERGİSİ YAYIN HAYATINA BAŞLADI
Erzurum ekonomisi üzerine çıkan ERGİM Dergisinde, Erzurum ekonomisinin sorunları ve bu sorunların çözümünü aranırken, Erzurum ekonomisine yön veren iş adamlarıyla keyifli ve çarpıcı söyleşilere imza atıldı. ERGİM Dergisinin ilk sayısında, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Ticaret Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve bir birinden değerli genç iş adamı kendisine yer buldu.
Dergi hakkında bilgiler veren ERGİM Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Alparslan Çakır, söz verdikleri gibi ERGİM Dergisi’nin yayın hayatına başladığını ve sözlerini yerine getirdikleri için de mutlu olduklarını ifade etti. ERGİM Dergisi’nin sürekli olarak çıkacağının müjdesini de veren Çakır, Dergi’nin giriş yazısının bir kısmında şu değerlendirmelerde bulundu: “ERGİM olarak hedeflerimizden bir tanesi, Erzurum ekonomisiyle ilgili bir dergi çıkarmaktı. Ve şuan bu hedefimizi de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor, devamının da geleceğini belirtmek istiyorum. Özenle hazırladığımız bu dergide, okuyucularımızın ilgisini çekecek söyleşiler ve haberlere yer verdik. Bu söyleşilerimiz genellikle Erzurum ekonomisi ve gençlerimizle ile ilgi oldu. Bir yandan Erzurum ekonomisindeki sorunları aramaya çalışırken diğer bir yandan da bu sorunların çözümünü araştırmaya çalıştık. Ortaya çıkan ortak görüş ise Erzurum'un ekonomi anlamımda büyük bir potansiyele sahip olduğu... Evet, Erzurum gerçekten de büyük bir potansiyele sahip… Bu potansiyeli artık ciddi atılımlarla değerlendirmemiz gerekiyor. Bunun için tarihimizden ilham alarak işe başlayabiliriz. Geçmişte nasıl ticaretin merkezi konumundayken yakın geleceğimizde de aynısı olabiliriz. Geçmişte nasıl üretimin merkeziysek yakın geleceğimizde yine aynısı olabiliriz. Biz yeter ki isteyelim. İstemek ise hayal etmekle başlar.”
ERGİM Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Tuğra Ömer Eşrefoğlu da ERGİM Dergisi için bir yazı kaleme aldı. Eşrefoğlu yazısının bir kısmında şu ifadelere yer verdi: “Erzurum’un yenidünya düzeninde kendine yer bulması için çıktığımız bu yolda, emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Bu yolculuğumuzu değişik kanallarla, hemşerilerimizin takip etmesi için ERGİM olarak bir dergi çıkarmaya karar verdik ve bu dergimiz nihayet yayın hayatına başladı. Bu dergiyi çıkarmaktaki amacımız ise, ERGİM olarak çalışmalarımızı kamuoyuna duyurmak, Erzurum ekonomisinin durumunu ortaya koymak ve çözümler üretmek, gençlerimize; yaptığımız söyleşilerle gerçek başarı öykülerini ulaştırmak… İlk sayımızda bunu başarabildiğimize inanıyorum. Çünkü kısıtlı sayfa sayımız olmasına rağmen bu sayfaları güzel haber ve söyleşilerle doldurarak vatandaşlarımıza ulaştırmayı başardık…” 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.