ERDOĞAN: MİLLETİMİZ ÇOK BÜYÜKTÜR, ESARET VE ZİLLET KABUL ETMEZ

Yenikapı’daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde milyonlarca vatandaşa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün burada, Yenikapı Meydanı’nda Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, Genelkurmay Başkanıyla, CHP ve MHP Genel Başkanlarıyla, 81 vilayetimizdeki her görüşten, her meşrepten insanımızla verdiğimiz şu görüntü var ya; işte bu görüntü inanın bana, ülkemizin düşmanlarını, en az 16 Temmuz sabahı kadar üzmüştür, kahretmiştir” dedi.

admin
admin
08 Ağustos 2016 Pazartesi 00:42
ERDOĞAN: MİLLETİMİZ ÇOK BÜYÜKTÜR, ESARET VE ZİLLET KABUL ETMEZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İstanbul Yenikapı Meydanı’nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne, eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. Mitingde; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Hüseyin Özürgün de hazır bulundu.
TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK MİTİNGİ
İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen ve milyonlarca İstanbullunun katıldığı Türkiye tarihinin en büyük mitingi, 80 ilde ve ilçelerin meydanları ile Türkiye’nin gönül coğrafyasındaki ülkelerinin şehirlerindeki meydanlarda kurulan dev ekranlardan da canlı olarak yayınlanarak tüm Türkiye ve diğer devletlerdeki Türk vatandaşları ve kardeş halklar tarafından izlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından, şehitler için dua edildi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım ile TBMM Başkanı Kahraman’ın konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.
“15 TEMMUZ GECESİ MEYDANLARA İNEN TÜM KARDEŞLERİME ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”
Mitingdeki devlet protokolünü Yenikapı’da, 80 ilin meydanlarını dolduran vatandaşları ve dünyanın dört bir gözü ve gönlü İstanbul’da olan kardeş halkları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz gecesi, bir kez daha istiklali ve istikbali için kıyam eden, canı pahasına ülkesini darbecilere, teröristlere, işgalcilere teslim etmeyen aziz milletim, sizleri en kalbi duygularımla, hasretle muhabbetle, selamlıyorum. Sözlerimin hemen başında 15 Temmuz gecesi sokaklara, meydanlara inerek; namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilme cesareti gösteren tüm kardeşlerime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.
15 Temmuz darbe girişimine direnenlerin arasından 172’si sivil, 63’ü polis, 5’i asker olmak üzere 240 kişinin şehit olduğunu belirten ve şehitler için Allah’tan rahmet, yakınları ve tüm millet için baş sağlığı temennilerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  darbecilerin üzerine yürüyenlerin arasından 2 bin 195 kişinin yaralanarak gazilik rütbesine ulaştığını söyledi ve tedavileri süren yaralılara şifa diledi.
“ŞEHİTLİK VE GAZİLİK ŞEREFİNE NAİL OLANLAR, İSİMLERİNİ TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZDIRDI”
“O gece adeta ölümü öldürerek sokakları, meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımız içinden, şehitlik ve gazilik şerefine nail olanlar, isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdılar” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatan uğruna verilen mücadelede bu rütbelere ulaşabilmenin, her zaman yakalanabilecek, elde edilebilecek bir ayrıcalık olmadığını dile getirdi.
15 Temmuz gecesi sokakları ve meydanları dolduranların her birinin ülkenin, demokrasinin, vatanın ve özgürlüğün korunmasında katkısı ve payı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Onun için diyorum ki; 79 milyon olarak hepimizin gazası mübarek olsun. Hepinizin gazası mübarek olsun. İstanbul’un gazası mübarek olsun. Ankara’nın gazası mübarek olsun. Darbe girişimine maruz kalan her şehrimizin gazası mübarek olsun. Darbe girişimine karşı, tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak, kadınıyla, çocuğuyla, yaşlısıyla, her kökenden, her meşrepten insanıyla dünyayı kendine hayran bırakan tüm vatandaşlarımızın gazası mübarek olsun” diye konuştu.
“DÜŞMANLARIMIZ ERTESİ GÜNE İŞLERİNİN ÇOK DAHA ZOR OLDUĞUNU GÖRMENİN KAHRIYLA UYANDI”
Türk milletinin bin yıl önce Malazgirt’te hangi inanç ve kararlılıkla Anadolu’nun kapılarını açmışsa, 15 Temmuz’da da aynı hissiyatla darbecilerin karşısına dikildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  şunları söyledi: “Süleyman Şah 1075 yılında, bu coğrafyadaki ilk devletimizi hangi vizyonla kurmuşsa, 15 Temmuz’da da ülkemize aynı vizyonla, aynı ufukla sahip çıktık. Osman Gazi, 1299’da tarihin en kudretli devletini hangi temeller üzerine bina ettiyse, biz de o gece Türkiye’yi aynı ilkeler etrafında müdafaa ettik. Ecdadımız 100 yıl önce hangi idrakle Çanakkale’de kanının son damlasına kadar mücadele ettiyse, 15 Temmuz’da da aynı iradeyle darbecileri geri püskürttük. Gazi Mustafa Kemal’in İstiklal Harbini başlatmasını ve zafere ulaştırmasını sağlayan inancın bir benzeri, 15 Temmuz’da Türkiye’nin tüm şehirlerinde adeta kol geziyordu. 15 Temmuz, dostlarımıza bu ülkenin, sadece siyasi, ekonomik, diplomatik saldırılara değil; aynı zamanda askerî sabotajlara karşı da güçlü olduğunu, yıkılmayacağını, rayından çıkmayacağını göstermiştir. Aynı gece Türkiye’nin yerle yeksan olması için ellerini ovuşturarak bekleyen düşmanlarımız ise ertesi güne, bundan sonra işlerinin çok daha zor olduğunu görmenin kahrıyla uyandılar. Şimdi bugün burada, Yenikapı Meydanı’nda Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, CHP ve MHP Genel Başkanlarıyla, 81 vilayetimizdeki her görüşten, her meşrepten insanımızla verdiğimiz şu görüntü var ya, işte bu görüntü, inanın bana, ülkemizin düşmanlarını, en az 16 Temmuz sabahı kadar üzmüştür, kahretmiştir. İşte onun için her zaman ne diyoruz? Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.”
“BU MANZARA, TÜRKİYE’NİN 2023 HEDEFLERİNE ULAŞACAĞININ İLANI VE İSPATI”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı’daki manzaranın, Türkiye’nin, tüm renkleriyle bağımsızlığına, geleceğine ve vatanına sahip çıktığının ilanı ve ispatı olduğuna işaret ederek,  “Bu manzara, bin yıllık vatanımızın tek bir taşına dahi göz dikenlerin, ödemeyi göze alacakları bedelin ilanı ve ispatıdır. Bu manzara, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşacağının ilanı ve ispatıdır. Bundan sonra işimiz ne biliyor musunuz? Artık muasır medeniyeler seviyesinin üstüne çıkmak. Bunu başarmaya var mıyız? Bu manzara, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin sadece temenni, sadece slogan değil; gerektiğinde bir hakikat olarak ortaya konabileceğinin, kuvveden fiile geçebileceğinin ilanı ve ispatıdır. Bütün bunlarla beraber, yolumuza dayanışma içine geçeceğiz. Ete kemiğe bürüneceğiz, mütevazı olacağız. Birbirimizi makam ve mevki için değil, para pul için değil, sadece Allah için seveceğiz” şeklinde konuştu.
Bugünleri gösterdiği için Allah’a sonsuz hamt ettiğini, böyle bir milletin evladı, böyle bir ülkenin vatandaşı olduğu için şükrettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1920 yılında, ülkenin büyük bölümünün işgal altında olduğu günlerde Gazi Mustafa Kemal’in “Milletimiz çok büyüktür, hiç korkmayalım. O, esaret ve zillet kabul etmez. Fakat onu bir araya toplamak ve kendisine ‘ey millet, sen esaret ve zillet kabul eder misin?’ diye sormak lazımdır. Ben, milletimin vereceği cevabı biliyorum” sözlerini aktardı ve “Gazi’den 96 yıl sonra, buradan Yenikapı Meydanı’ndan aynı soruyu sizlere soruyorum; ey millet, sen esaret ve zillet kabul eder misin?” diye sordu. Meydandakilerin güçlü bir biçimde verdiği ‘hayır’ cevabı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mesele bu, bu millete kimse bu esareti asla getiremeyecektir” diye ekledi. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.