ERBAKAN VAKFI’NDA KAHVALTIDA BİRARAYA GELDİLER

Erbakan Vakfı Erzurum İl Başkanı Harun Dumlu şehrin bürokrat ve STK temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Sabah vakıf binasında sohbet kahvaltısında toplanan yetkililer, önümüzdeki günlerde yapılacak olan referandum hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

admin
admin
09 Şubat 2017 Perşembe 22:41
ERBAKAN VAKFI’NDA KAHVALTIDA BİRARAYA GELDİLER

Sohbet havasında geçen kahvaltı programına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Erbakan Vakfı Erzurum İl Başkanı Harun Dumlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi ERVAK Başkanı Erdal Güzel, İran Başkonsolosu Hossein Ghasemi, İran Kültür Ateşesi Hasan Dıdban, Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula , STK temsilcileri ve işadamları katıldı.

Erbakan Vakfı Erzurum İl Başkanı Harun Dumlu, vakıf olarak merhum Erbakan Hocanın görüş ve önerilerini geleceğe aktaracaklarını söyledi. Kaybolan gençliğe milli ruhu aşılayacaklarının altını çizen Dumlu, bu anlamda Erzurum için önümüzdeki günlerde önemli projelerin olduğuna dikkat çekti.

TEK PARTİYLE YOLA DEVAM ETMELİYİZ

Türkiye’nin tek başına iktidar çıkaramamasının sıkıntılarını çektiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Partiler ülkenin bütçesini, kalkınmasını düşüneceklerine kendi elemanlarını nerelere atayacaklarının derdine düştüler. Ülke koalisyon zamanlarında çok geriye gitti. Başkanlık seçimiyle birlikte kaybeden artık durmayacak. Bakıyoruz, Sayın Baykal, Kılıçdaroğlu, her seçimde kaybetmelerine rağmen halen daha yerlerinde duruyorlar. Tek başına iktidarlarla yola devam etmeliyiz. Bakın işte Erzurum’dan İran’a kadar tek bir fabrikamız yok. Olanlarla da yüzde 15 kapasitelerle devlet desteği ile ayakta durabiliyor. Bölgenin ve ilimizin cazibe merkezleri kapsamına alınması büyük bir nimettir. İyi değerlendirmek gerekiyor” dedi.

İSLAM DÜNYASININ ÇATISINI YIKTILAR

AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, bölgede oynanan oyunlar neticesinde İslam dünyasının birlik ve beraberlik çatısının yıkıldığını söyledi.

Şimdi Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın bu birlikteliği sağlamaya çabaladığını ifade eden Öz, “Yapılacak olan referandum sonrasında ülkenin ilerleyen sistemindeki tıkanıklıklar giderilecek. Şimdi bazı aydınlar çıkıp iktidara ileri geri konuşuyor. Sanki bu konuşmalar onun entelektüel yapıyor. İslam dünyasının ve bizlerin kilit taşı yerinden oynamıştır. Birlik beraberlik çatısı yıkılmıştır. Erbakan Hoca bu kilit taşını yerine koymak için çok uğraşmıştır” şeklinde konuştu.

KRİTİK BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

ERVAK Başkanı Erdal Güzel’de bu birlik beraberlik sofrası etrafından toplanmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bir zamanlar sağ sol davalarıyla insanların bölündüğüne dikkat çeken Güzel, “Bizleri bölmek için tarih boyunca çok oyunlar oynandı. İşte sağ sol davası, Alevi, Kürt, Türk mesele gibi konularla yıpratılmaya çalışıldı. Bundan başarılı olamayan dış mihraplar, bölgede örgütler kurmaya başladı. Ondanda sonuç alınamayınca şimdide Yunanistan ile bizleri kışkırtmaya çalışıyorlar. Kritik bir süreçten geçiyoruz. Bu yüzden istikrardan, ülkenin bütünlüğünden yana olmalıyız” diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.