ER-VAK ‘Güzel’ dedi

Erzurum’un en büyük sivil toplum kuruluşu olan Er-Vak, Olağan Genel Kurul Toplantısını yaptı.

admin
admin
24 Şubat 2020 Pazartesi 00:10
ER-VAK ‘Güzel’ dedi

ETSO Meclis salonunda yapılan Genel Kurul toplantısına ilgi büyük oldu.

Divan Başkanlığını eski Baro Başkanı Av. Faruk Terzioğlu’nun yaptığı Genel Kurul Toplantısında Er-Vak Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu üyelikleri ile Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimi yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra ER-Vak faaliyetlerinin sinevizyon şeklinde sunulduğu toplantıda konuşan Başkan Erdal Güzel, Er-Vak’ın kuruluş ilkelerince Erzurum ve bölgeye en iyi hizmeti sunmak için faaliyet gösteren ender kuruluşlardan biri olduğunu ve bölgenin marka STK’sı olarak gönüllere taht kurduğunu vurguladı.

Güzel, Er-Vak’ın siyaset üstü duruşu ve yaptığı faaliyetlerle ile Erzurum’da en güvenilen ve takdir edilen STK’ların başında geldiğini söyleyerek şehrin hafızası ve vicdanı olmaya devam edeceklerini belirtti.

Yaklaşan !2 Mart Erzurum’un kurtuluşu ile ilgili olarak artık cephede kazanılan zaferin iktisadi alanlarda da kazanılmasının altını çizen Güzel “Yanık Dere Şehitliği’nin” yeni bir projeyle tekrar gün yüzüne çıkarılmasını ve şehirde mutlak “Müslüman Türk Soykırım” müzesinin açılmasını hatırlattı.

23.Nisan 2020 yılında TBMM’nin açılışının 100.yılına dikkat çeken Güzel ,Erzurum’un bu anlamlı günü iyi değerlendirip ,farkındalık oluşturması gerektiğini ifade edip, TBMM’nin kapısının Erzurum’da açıldığını ve anahtarının da Erzurum’da olduğunu belirterek, bu anlamlı yıl münasebetiyle Atatürk’ün, Kongre için geldiği Erzurum’da bir hafta kaldığı ve sivil hayata döndüğü Cumhuriyet Caddesi’nde ki evin müze yapılmasının şehre büyük değer katacağını ve Kültür Yolu Projesi’nin de bu müzeyle taçlanacağını söyledi.

Yoğun katılımın olduğu genel kurul toplantısı Mütevelli ve Yönetim Kurulu üyeliklerinin seçimiyle devam etti ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Erdal Güzel tekrar seçildi.

YENİ YÖNETİM VE MÜTEVELLİ HEYETİ

ER-VAK’ın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Erdal Güzel, Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Prof. Dr. Vahap Yağanoğlu, Prof. Dr. Süleyman Çiğdem, Prof. Dr. Binali Çomaklı, Prof. Dr. Ömer Özden, Dr. Rahmi Özkurt, Yücel Çil, Kamil Polat, Fatih Tüzemen, Abdurrahman Zeynal.

Yönetim Kurulu yedek üyeleri ise, Doç. Dr. Yasin Topaloğlu, Doç. Dr. Salih Börteçine Avcı, Dr. Mevlüt Yüksel, Naci Elmalı, Hami Akbaba isimlerinden oluştu.

ER-VAK’ın Mütevelli Heyeti ise şu isimlerden oluştu: Eczacı Erdal Güzel, Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Prof. Dr. Hikmet Koçak, Prof. Dr. Durkaya Ören, Prof. Dr. A. Vahap Yağanoğlu, Prof. Dr. H. Ömer Özden, Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Prof. Dr. Binali Çomaklı, Prof. Dr. Yavuz Aslan, Prof. Dr. Süleyman Çiğdem, Prof. Dr. Yüksel Göktaş, Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu, Prof. Dr. Faris Karahan, Prof. Dr. Yavuz Sağlam, Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık, Doç. Dr. Salih Börteçine Avcı, Doç. Dr. Zübeyir Saltuklu, Doç. Dr. Yasin Topaloğlu, Dr. Rahmi Özkurt, Dr. Mevlüt Yüksel, Yücel Çil, Av. Fahrettin Aksakal, Fevzi Budak, Kadir Sabuncuoğlu, Naci Elmalı, Adnan Taş, Abdurrahman Zeynal, Abdullah Nehir, Kamil Polat, Nuran Çelenk, Salih Lütfü Şengül, Sabri Topdağı, Hami Akbaba, Fatih Tüzemen.

Mütevelli Heyeti yedek üyeleri ise şu isimlerden oluştu: Tahsin Kaya, Ahmet Karaoğlu, Müslüm Çağlar, Ahmet Kayıkçı, Korkut Dindi, Demet Çizmeli, Mustafa Ertek, Ahmet Dağyıkan, Muammer Çelik, İhsan Güler, Fatih Akçalı, Yusuf Karakuş, Ahmet Başar…

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.