ENGELLİ VATANDAŞLAR SESLERİNİ DUYURDU

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan engelliler haftası münasebetiyle, Erzurum'da ki engellilere hizmet veren sivil toplum örgütlerince ortak bir basın açıklaması yapıldı.

10 Mayıs 2012 Perşembe 16:26
ENGELLİ VATANDAŞLAR SESLERİNİ DUYURDU
Havuzbaşı’nda Atatürk Anıtı önünde yapılan basın açıklamasına Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi, Beyaz Baston Derneği Erzurum Şubesi, Erzurum Zihinsel Engelliler Derneği ve Erzurum Bedensel Engelliler Spor Kulübü üyeleri katıldı. Çok sayıda engelli vatandaşımızın da hazır bulunduğu programda Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Küçükler de, engelli vatandaşları yalnız bırakmadı.
Burada bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Engellilerin, engelsiz bir yaşam sürmesi için gerekli her şey yapılıyor. Engelsiz bir yaşam olsun istiyoruz. Engelli vatandaşlarımızı yılda bir kere değil, 365 gün yanlarında olup, hatırlayalım. Son yıllarda sıkıntıların giderilebilmesi için sağlam adımlar atıldı. Fiziki yapılar engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarının giderilebilmesi için düzenlenmektedir. Elbette eksikliklerimiz var, en kısa sürede engelli vatandaşlarımızın daha rahat, çağdaş ve modern bir yaşam alanları oluşturmak için çalışıyoruz’’ dedi.
Engelliler Haftası münasebetiyle bir araya gelinen bu basın açıklamasının bir vesile olarak değerlendiren Küçükler, Erzurum da engellilere hizmet veren sivil toplum örgütlerini, ortak bir değerlendirme ve çalışma toplantısı yapmak üzere, önümüzde ki hafta için davette bulundu.
Basın açıklamasını okuyan Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, “7 yıl önce çıkarılan 5378 sayılı yasaya değinilirken, ‘’sevineceğimiz gelişmeler yaşadık. Eskiye nazaran engelliler daha fazla görülür oldu, sesleri daha fazla duyurulabiliyor. Meclis’te bile engelli sayısı arttı” dedi.
7 yıl sonunda dönüp geriye bakıldığında ne merkezi ne de yerel yönetimlerin 5378 sayılı yasanın gereklerinin yerine getirilmediği dile getiren Efe, “Türkiye, hala engelliler için erişilmez alanlarla, binalarla, araçlarla dolu. Bu yüzden en temel hizmetlerden yararlanılamıyor. Engelli aylıklarının insan onuruna yaraşır bir yaşam için gerekli düzeye çıkarılması, bakım evlerinde ve hastanelerde tutulan engellilerin, kimsesiz yaşlıların yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi, ilköğretimden itibaren tüm eğitim kademelerindeki sorunların hızla giderilmesini istiyoruz.” şeklinde onuştu.

Editör

Son Güncelleme: 10.05.2012 16:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.