ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN AKÜLÜ ARAÇ SEFERBERLİĞİ

Erzurum İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Haşim Özcan ve bir grup üniversite öğrencisi Erzurum da ki engelli vatandaşlar için seferber oldu.

16 Nisan 2012 Pazartesi 14:18
ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN AKÜLÜ ARAÇ SEFERBERLİĞİ
Amaçlarının, ‘Yardımsever iş adamı ve vatandaşlarımız sayesinde temin ettiğimiz akülü araçları gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit ederek kullanımlarına sunmak ’ olduğunu söyleyen Özcan, Atatürk Üniversitesi öğrencilerinden Hakan Kuloğlu, Mehmet Can Cihan ve Rıdvan Yıldızhan’ın başlattıkları bu hareketi gazete haberinden öğrenip, gönüllü olarak bu faaliyetlere katıldığı söyledi.
Özcan ‘’ilk akülü aracımızı geçen hafta 11 yaşındaki Kürşat Akçay’a tedavi gördüğü hastanede verdik. Çalışma ile daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz’’ dedi.
Özcan; irtibata geçtiği öğrencilerden Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’e de bahsettiğini ve Vali beyin de bu konuyla çok ilgilendiğini söyledi. Vali Öztürk’ün bu yardım hareketini başlatan Atatürk Üniversitesi öğrencileri Hakan Kuloğlu, Mehmet Can Cihan ve Rıdvan Yıldızhan’ı makamında kabul ederek, güzel davranışları ve duyarlılıkları için kutladığını söyleyen Özcan, ‘’Valimiz güzel olan her şeyin destekçisi olmuştur’’ dedi.
Yürüttükleri akülü araç kampanyasının genişleyerek devam etmesini dilediğini söyleyen Özcan, ‘’Erzurum’un bu harekete olan duyarlılığı süreci belirleyecek, Çorum da 6-7 ayda 41 akülü sandalye ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Biz Erzurum da bu sayıları geçmeyi istiyoruz’’ dedi.
Kampanya ya destek vermek isteyen vatandaşlarımızın doğrudan kendisiyle ya da sosyal medya da ‘’facebook / kıyı köşe Erzurum’’ üzerinden iletişime geçebileceklerini kaydeden Özcan, akülü sandalyelerin temin edildiği firmanın kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olduğunu ve piyasadaki fiyatların çok altından akülü araç temin edilebildiğini vurguladı. Yaklaşık 2 bin lira olan akülü araçlar engelli vatandaşlarımızın bir nevi aramızda ki engelleri kaldırıyor. Özcan son olarak; ‘’Buna benzer faaliyetlerle akülü araç temin edebilecek durumda olmayan, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşarak sıkıntılarını gideriyoruz’’ dedi.

Editör

Son Güncelleme: 16.04.2012 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.