ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN YÜRÜDÜLER

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomi Kulübü (ÇEKO) öğrencileri, görme engellilere destek vermek ve onların sorunlarını toplumu anlatarak bilinçlenmelerini sağlamak için gözlerini bandajlayarak yürüyüş yaptı.

24 Mart 2012 Cumartesi 11:28
ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN YÜRÜDÜLER
MAHİR İNANÇ haberi...
 
Atatürk Üniversitesi öğrencileri görme engellilere destek için yürüdü.
 
Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu ile birlikte dernek üyeleri ve ÇEKO Kulübü öğrencilerinin katıldığı yürüyüş A.Ü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde başladı. Üniversite yerleşkesinde gerçekleştirilen yürüyüşte öğrenciler, ellerindeki pankartlarla halkı özellikle görme engellilerin karşılaştığı zorluklar konusunda uyardı. Üzerlerine giyindikleri ‘Aramızdaki engelleri kaldıralım’ yazılı tişört ve gözlerindeki siyah bandajları ile yürüyüşe katılan öğrenciler bayrak anıtı önünde toplandı. Burada kısa bir basın açıklaması yapan ÇEKO Kulübü Başkanı Mehmet Ali Düzenli, kulüp olarak toplumu daha da bilinçlendirmek adına söz konusu yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
AMAÇ ENGELLİLERİN SESİNİ DUYURMAK 
 
Amaçlarının engellilerin sesini Türkiye’ye duyurmak olduğunu ifade eden Düzenli, “Umarım bütün halkımız bu sese kulak verir. Yapılan istatistiki verilere göre yaklaşık bir milyon civarında vatandaşımız engelli. Bunların 100 bine yakını ise görme engelli. Görme engelli kişi himayeye muhtaç, acınacak ve çaresiz bir insan değildir. Görme engelliler arasında da başarılı ve başarısız olanlar vardır. Kısaca görme engellide herkes gibi bir insandır, farksızdır. Farklı yazı sistemleri kullanarak o da aynı kitapları okuyor diğer insanlarla aynı okulları aynı işyeri aynı caddeyi, eğlence yerlerini paylaşıyor. Kısaca görme engelli olmak diğer insanlardan farklı bir kişiliğe sahip olmak demek değildir. Fakat acımak yerine bilinçli olmak herkesin görevidir. Unutulmaması gereken bir şey var ki her sağlıklı bireyin potansiyel engelli olmasıdır. Yarın başımıza ne gelecek bundan bihaberiz. Bu farkı bize yaşatan Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu ile Yakutiye belediyesi ve Gençlik Meclisine de teşekkür ediyoruz. Bu programın başlangıç olmasını temenni ederek hep beraber aramızdaki engelleri kaldıralım gören göz olalım” diye konuştu.
 
Öğrencilerin bu hareketini örnek bir davranış olarak nitelendiren dernek başkanı Abdurrahim Kocaoğlu ise, ÇEKO Kulübü öğrencilerine teşekkür etti. Kocaoğlu, engellilerin engelleri aşması için toplumun elbirliği yapması gerektiğini, engellilere acımak yerine onlarla birlikte yaşamayı ve onlarla birlikte olmanın daha yararlı olacağına dikkat çekti.
 
GEÇİÇİ DE OLSA ENGELLİ YAŞAMAK ZOR
 
Öte yandan gözlerine siyah bandaj takarak kısa süreliğine de olsa engellilerin yaşadıklarını bre bir yaşayıp karşılaştıkları zorlukları gören ÇEKO Kulübü öğrencileri, geçicide olsa engelli yaşamanın zorluğuna tanıklık ettiklerini ifade ettiler.
 
Öğrenciler, “Biz geçici de olsa engellilerin nasıl ve ne zorluklarda yaşadığını kısa süreliğine de olsa yaşadık. Bunu her insanımızın yaşamasını isteriz. Çünkü bizimde yarın bir engelli olmayacağımızın garantisi yoktur. Biz kısa bir süre için gözlerimizi bandajlayıp yürüdük ve yanımızda bize yardımcı olan arkadaşlarımız yol gösterenimiz vardı. Ama bu insanlar her zaman yanlarında kimse olmadan yol gösterilmeden yaşıyorlar. Geçici de olsa engelli yaşamanın zorluğunu gördük. Bu zorlukları ne kadar insan paylaşırsa üzerine düşen görevi yaparsa o zorluklar da o kadar hafifler ve ortadan kalkar.’dediler.

Editör

Son Güncelleme: 24.03.2012 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.