“ENGELİM SİZ OLMAYIN” PROJESİ 60 ENGELLİYE UMUT OLDU

Palandöken Kaymakamlığı’nca, Sosyal Destek Projeleri kapsamında hayatiyete geçirilen “Engelim Siz Olmayın” isimli proje 60 engelli bireye umut oldu.

admin
admin
15 Ekim 2016 Cumartesi 14:53
“ENGELİM SİZ OLMAYIN” PROJESİ 60 ENGELLİYE UMUT OLDU
“Engelim Siz Olmayın” isimli projeyle 60 engelli bireyin spor malzemeleri ve diğer ihtiyaçları karşılanarak, rehabilitasyon süreci başlatıldı. Süreci tamamlayan 60 engelli birey, bugün düzenlenen törenle hünerlerini sergiledi.
15 Temmuz'un simge isimlerinden Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafıyla salona gelen 60 engelli birey, katılımcı ebeveynlerden yoğun alkış aldılar.
Proje hakkında bilgiler veren Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, engelli bireyleri spora yönlendirdiklerine dikkat çekerek, “Engelim Siz Olmayın Projesinde engel türü ve derecesi ne olursa olsun hareket etme; egzersiz yapma, sportif aktivitelere katılma, bireye haz vermekte, hareket etmekten duyulan haz ise yaşam motivasyonunu artırmaktadır. Uluslararası Engelli Hakları sözleşmesinde yer alan, engelliler için ömür boyu eğitim sağlanması ve engellilerin; kişiliklerinin, yeteneklerinin, yaratıcılıklarının, zihinsel ve fiziksel becerilerinin gelişiminin sağlanması ilkeleri göz önünde bulundurularak planlanan projede; 7-25 yaş aralığındaki zihinsel ve bedensel engelli bireyleri spora yönlendirdik” dedi.
Kaymakam Karakuş, proje ile 60 engelli bireyin spor ile sosyal hayata kazandırıldığını belirterek, katılımcı bireylerin 20 eğitmen tarafından Voleybol, Atletizm, Tekerlekli Sandalye basketbol, Masa Tenisi, Buz Pateni, Curling gibi branşlarda eğitildiğini dile getirdi. Proje sayesinde engelli bireylerin sosyal hayata uyum sürecinin hızlandırıldığını ifade eden Karakuş, projenin SODES kapsamında Palandöken Kaymakamlığı, Palandöken İlçe Milli eğitimi Müdürlüğü, Palandöken Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü ve Dünya Engelliler Gelişim Derneği iş birliği ile hayata geçirildiğine kaydetti. 186 bin 893 lira bütçeli proje ile 60 engelli bireyin ihtiyaçlarının karşılanarak spor eğitimlerine alındığına dikkat çeken Kaymakam Karakuş, “SODES projeleri kapsamında Palandöken Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü adına hazırlanan Engelim Siz Olmayın projesini hayata geçirdik. Hayatlarında birçok engelle karşılaşan ve engellerinin yarattığı stresle birlikte yaşayan bireylerin hayata bakış açılarını değiştirmek, evlerine bağımlı olmaktan kurtarmak, kendilerine güvenlerini tazelemek ve hayatlarına sporla hareket getirmek amacıyla farklı branşlardaki eğitimler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ait spor salonunda verildi. Bu proje sayesinde 60 engelli bireyimiz tüm malzemeleri karşılanarak spor eğitimlerine alındı. Bunun için 20 eğitmenimiz Voleybol, Atletizm, Tekerlekli Sandalye Basketbol, Masa Tenisi, Buz Pateni, Curling gibi branşlarda projeye dâhil olan engellilerimiz ile eğitimlere başladı. Projemizin bütçesi 186 bin 893 lira. İnşallah bu gibi projelerimiz artarak devam edecek. Engellilerimizin yanındayız” diye konuştu.
Program 60 engelli bireyin gösterisiyle son buldu.
Programa AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Palandöken İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Köksal Kaçmaz, Erzurum KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, ERVAK Başkanı Erdal Güzel, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ve ebeveynler katıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.