ENER’DEN SERT BAYRAK TEPKİSİ...

Diyarbakır'daki olaylar sırasında 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesi konusunda bir açıklama yapan Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi (ENER) Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, "Bayrağı beş on dakika direkten indirebilirsiniz, 75 Milyonun yüreğinden indiremezsiniz, buna gücünüz yetmez" dedi.

10 Haziran 2014 Salı 15:36
ENER’DEN SERT BAYRAK TEPKİSİ...
Aksu’nun açıklaması şöyle; "Mana olarak, sembol olarak elim bir olaydır. Ancak sonuçta bu bir sineğin fili ısırmaya çalışmasından başka bir şey değil. Muhtemel benzer denemeler, deneyenin sinek gibi ezilmesiyle sonuçlanır. Bir anlık bir gaflet sonucu birkaç dakikalığına o mübarek bayrağı direkten indirebilirsiniz, ama 75 milyonun yüreğinden indiremezsiniz. Buna gücünüz yetmez. O bayrak, o bölge insanın da uğruna can verdiği, kan verdiği bayrak. Bayrağa o rengi milletin tüm unsurları birlikte verdiler. Oradaki görevlilerin bir anlık gafletini, dünyanın en güçlü, en kahraman ordularından biri olan ordumuzun zafiyeti gibi anlamayı, o şekilde takdim etmeyi de doğru bulmuyoruz. Güvenlik güçlerimiz; değil birkaç eşkıya bozuntusunu, vatanın birlik ve bütünlüğüne göz dikme gafletinde bulunacak tüm ülke, örgüt ve eşkıya unsurlarını kahredecek güç ve kararlılıktadır.

Sayın Başbakan’ın ve Sayın muhalefet liderlerinin sert tepkisi yerindedir. Konu, günlük siyasete malzeme yapılamayacak kadar hassas ve mühimdir. Erzurum'un gösterdiği vakur tepki yerinde ve kararındadır. Erzurumlu bayrağına, canına sahip çıkar gibi çıkmaya devam edecektir, ama fırsat kollayan provokatörlere de asla fırsat vermeyecektir.”

Editör

Son Güncelleme: 10.06.2014 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.