ENER’DEN ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNE TEŞEKKÜR

Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi Başkanı Vahdet Nafiz AKSU, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak tarafından tanıtımı yapılan “Erzurum Bilim, Müze, Doğa Ve Eğitim Parkı” projesinin “iyi düşünülmüş, çok amaçlı, gerekli ve önemli’ bir proje olduğunu söyledi.

06 Mart 2012 Salı 10:40
ENER’DEN ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNE TEŞEKKÜR
Özellikle Kış Turizminde bir dünya markası olma yolunda ilerleyen Erzurum’un, bu alanda yeni ve iddialı projelere ihtiyaç duyduğunu belirten Aksu, ‘Turizm çeşitliliğini sağlamaya yönelik, tarihi, kültürel ağırlıklı projeler hayati önem taşıyor. Atatürk Üniversitesinin gerçekleştirmeye çalıştığı projeleri bu açıdan desteğe değer buluyoruz.” dedi.

KIŞ TURİZMİ, TÜM DÜNYADA ÇOK DİNAMİK BİR ALAN
Aksu, şöyle konuştu: “Erzurum, Kış Turizmi denince, Kış Sporlarından söz edilince akla ilk gelen merkez haline geldi. Geçen yıl başarıyla gerçekleştirilen 2011 Kış Oyunları, şehrin uluslar arası alanda tanınmasında önemli rol oynadı. Kış Turizmi, tüm dünyada çok dinamik bir alan. Alternatif merkezlerin sürekli geliştiği, devreye yeni ve iddialı Kış Turizmi merkezlerinin girdiği bu alanda Erzurum’un iddiasını sürdürmesi için sürekli çabaya, yarış ruhuna, rekabet yeteneğine ihtiyaç var.”

ERZURUM’UN KIŞ TURİZMİ ALANINDA İDDİALI BİR DÜNYA KENTİ OLABİLMESİ İÇİN YENİ TESİSLERİ İHTİYACI VAR
Aksu, geçtiğimiz günlerde önemli bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yapan, dünya gazetecilerini başarıyla ağırlayan Erzurum’un ‘uluslararası arenada’ sürekli başarıyı yakalayacak düzeyi ortaya koyduğunu belirterek, “Bu başarıların haklı gururu, rehavete yol açmamalı, yeni başarılar için itici güç olmalı. Erzurum’un Kış Turizmi alanında iddialı bir dünya kenti olabilmesi için yeni tesisleri ihtiyacı var. Bir yandan Palandöken ve Konaklı, yeni otel ve tesislerle donatılırken, diğer yandan ‘Turizm çeşitliliğini’ sağlayacak, sporcu ve turistler için çekicilik taşıyan yeni komplekslerin hızla devreye sokulması gerekiyor. Kayak yapmak , ya da yarışmak için büyük gruplar halinde şehre gelenlerin ‘eğlenceli vakit geçirme’ ihtiyacına cevap verebilmek gerekiyor.” dedi.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'NE TEŞEKKÜR
Erzurum Bilim, Müze, Doğa Ve Eğitim Parkı” Projesinin büyük önem taşıdığını anlatan Aksu, “Proje içinde yer alan , “Bilim Müze Parkı”, “Doğa Parkı”, “Eğitim Parkı”, “Kongre, Kültür ve Sanat Merkezi ve Otel” ile “Dünya Çocuk ve Gençlik Merkezi” Erzurum’un ‘Turizm ve Kültürel çehresini’ değiştirecek çapta projeler. Bu projeler devreye girdiğinde: Gelen ziyaretçiler otelden şehre inmek için yeni nedenler bulacaklar, gezip, eğlenip, öğrenecekler. Gelme niyetinde olanlar için de kararlarını olumlu etkileyecek yeni seçenekler sunulmuş oyacak. Spor ve bilim camiasının ilgisini çekecek çok yönlü unsurların yer aldığı bu proje gerçekleşirse, işte asıl o zaman Erzurum, DAOS olma iddiasına yaklaşmış olacak. Projeyi hazırlayıp icra aşamasına getiren Atatürk Üniversitesine teşekkür ediyoruz. Bu önemli projenin mali desteğe ihtiyacı var. Öncelikle Hükümet desteğine ihtiyaç var. Sayın Başbakan’a sunulacak olan projeye, Sayın Başbakan’ın destek vereceğine inanıyoruz. Hazırlık aşamasında destek olan Sayın Sağlık Bakanı ve Milletvekillerinin bu aşamada önemli rol oynayacağından kuşku duymuyoruz. Türkcell, Telekom gibi büyük şirketlerle, Erzurumlu büyük sermayenin katkısını sağlamak açısından da STK’LARIN samimi çabası sonuç getirecektir. Bu açıdan, Kültür ve Turizm Bakanlığının bazı bölgelerde uyguladığı kongre parkları projelerinin yürütme şekli ve yöntemi bu kompleks projemiz için model teşkil edebilir. Projeye emeği geçenlere ve özellikle Atatürk Üniversitesi Rektörümüze şükranlarımızı iletiyoruz. Erzurum, büyük projelerle büyük Erzurum olacak, geleceğe bu sayede emin adımlarla yürüyecektir.”

Editör

Son Güncelleme: 06.03.2012 10:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.