ENER'DEN ŞEHİTLER ANITI ÖNERİSİ

İstanbul ve Ankara’da birer şehitler anıtı kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı sonrasında bir açıklama yapan ENER Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, “Siyasi vicdan ile milli vicdanın buluşmasının bir güzel göstergesi olan bu karar demokrasi tarihine geçecek önemdedir.” dedi.

admin
admin
26 Temmuz 2016 Salı 13:12
ENER'DEN ŞEHİTLER ANITI ÖNERİSİ
İstanbul ve Ankara’da birer şehitler anıtı kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı sonrasında bir açıklama yapan ENER Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, “Siyasi vicdan ile milli vicdanın buluşmasının bir güzel göstergesi olan bu karar demokrasi tarihine geçecek önemdedir.” dedi. 16 Temmuz’da bu yöndeki önerilerini kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlatan Aksu, “Tabii ki biz önerdik, hükümet yaptı demiyoruz, bu konudaki kanaatimizin örtüşmesinden, bu icraatla ilgili çorbada tuzumuzun olmasından mutlu olduk, gurur duyduk” şeklinde konuştu.
Aksu şöyle devam etti: “Hükümetimizin 15 Temmuz kahramanlarına yönelik icraatları çok takdire şayan. Boğaziçi köprüsünün adının 15 Temmuz şehitler köprüsü olarak değiştirilmesi, ENER olarak bizim de 16 Temmuz'daki açıklamamızla önerdiğimiz İstanbul ve Ankara'ya şehitler anıtı kurulma kararı çok isabetlidir, siyasi vicdanın milli vicdanla buluşmasıdır.
İsyanın bastırılmasında rol oynayan tüm kamu görevlilerine yüce meclis tarafından şeref madalyası verilmesini de teklif etmiştik, bu konunun da önemli olduğunu düşünüyoruz.
Ayrıca bu anıtlara yakın bir yerde veya müstakil olarak '15 Temmuz Milli İrade İbret Müzesi' kurulması da düşünülebilir. Burada, hain darbecilerin ezdiği sivil araçlar, tahrip ettiği emniyet araç gereçleri teşhir edilebilir. Tahrip edilen gazi meclisin bir maketi de buraya yapılabilir."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.