Emine Erdoğan istedi, Başkan Sekmen ehram için harekete geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan "Erzurum otağı"nı gezdi.

admin
admin
27 Ağustos 2020 Perşembe 09:18
Emine Erdoğan istedi, Başkan Sekmen ehram için harekete geçti

Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere Bitlis'in Ahlat ilçesine giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Erzurum Büyükşehir Belediyesince kurulan "Erzurum otağı"nı ziyaret etti.

Erzurum Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, otağ önünde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Şahin ve Murat Altundağ tarafından karşılanan Erdoğan, bir süre konuk edildiği alanda, Erzurum'un yöresel "ehram" ürünlerini inceleyerek bilgi aldı.

Erdoğan, ziyaretinde, beğendiği ehram ürünleriyle ilgili yetkililerle fikirlerini paylaştı.

Ahlat ilçesindeki törenlere katılan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Erzurum ve ehram ile ilgili düşüncelerinden ötürü Erdoğan'a teşekkür etti.

Ehramın kente ait "Coğrafi İşaret Belgeli" yöresel ürünlerden olduğunu belirten Sekmen, "Sayın Emine Erdoğan, kadim kentimizin otağını ziyaret ederek şehrimizin kültürel ve tarihi özellikleriyle ehram üzerine fikirlerini bizlerle paylaştı. Hanımefendinin ehram ile ilgili tespit ve önerilerini bizatihi uygulamaya geçireceğiz. Belediye olarak bu kültür objesini farklı konseptler dahilinde yeniden ön plana çıkaracağız." ifadelerini kullandı.

Editör

Son Güncelleme: 27.08.2020 23:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.