ELİ ÖPÜLESİ DADAŞ

Erzurum’da yaşanan bir olay sonrası Yaşa ailesi, insanlığın bitmediğini göstererek örnek bir davranış sergiledi.

19 Temmuz 2013 Cuma 10:43
ELİ ÖPÜLESİ DADAŞ
Aldıkları ikinci el yazar kasanın içerisinin para ve altın dolu olduğunu fark eden Yaşa ailesi, 1 hafta dedektif gibi çalışıp kasanın sahibini bularak altın ve paraları geri teslim etti. 

Olay, Erzurum’un merkez Yakutiye ilçesinde meydana geldi. Şükrüpaşa semtinde terzilik yapan 70 yaşındaki Necati Zafer, evde temizlik yaptığı esnada eski yazar kasayı fark ederek eşya kalabalığı yapmasın diye tutup çöpe attı. Akşam eve gelen 35 yaşındaki oğlu Nejdet Zafer babasına yazar kasayı sordu. Babasının ‘Kasayı çöpe attım, birşeye yaramıyordu’ cevabı üzerine adeta şok geçiren Nejdet Zafer, hemen dışarıdaki çöp konteynerine koştu. Ancak konteynerde yazar kasanın olmadığını görünce bütün hayalleri yıkıldı. Daha sonra yazar kasanın Nejdet Zafer için neden bu kadar önemli olduğunu Zafer ailesi öğrendi. Nejdet Zafer, ailesinden gizli biriktirdiği ziynet eşyaları ve paraları bu kasanın içerisinde muhafaza ediyordu. İçerisinde 8 altın, 500 euro, 500 dolar ve bin 100 TL bulunan yazar kasa çöpe atılmış ve daha sonra yok olmuştu. Zafer ailesi bunun üzerine kahrolurken, belediye çöplüğüne giderek kasayı aradılar ancak bir sonuca ulaşamadılar.

Yazar kasanın akibeti ise daha sonra şöyle gelişti. Baba Necati Zafer’in yazar kasayı çöpe atmasının ardından kısa bir süre sonra çöpü karıştıran bir eskici kasayı fark etti. Yazar kasayı alarak Erzurum’un Gavurboğan semtinde esnaflık yapan 65 yaşındaki Abdullah Yaşa’ya sattı. Anahtarı olmayan yazar kasayı kurcalayan Abdullah Yaşa, bir süre sonra altta bulunan bir deliğe dokundu. Bunun üzerine yazar kasanın iç bölümü açıldı. İç bölümünün açılması üzerine Abdullah Yaşa, gördüğü manzara karşısında şaşkın kaldı. Kasanın içerisinde altın ve paraları gören Abdullah Yaşa, şaşkınlığını gizleyemedi. Abdullah Yaşa, fıkra gibi olayı oğulları Hüsrev ve Erdal Yaşa’ya anlattı.

Bunun üzerine kasanın üzerindeki seri numaradan yola çıkan Yaşa ailesi dedektif gibi çalışarak kasanın kime ait olduğunu bulmaya çalıştı. Yaklaşık bir hafta yapılan çalışmalar sonucu yazar kasanın Şükrüpaşa semtinde oturan Zafer ailesine ait olduğu öğrenildi.

Yaşa ailesi bunun üzerine örnek bir davranış sergileyerek, kasa ve içerisindeki altın ve paraları, Necati Zafer’in terzi dükkanına götürerek teslim etti. 



ELİNİ ÖPTÜ

Bir hafta aradan sonra çöpe giden umutları yeniden dirilen Nejdet Zafer de, Yaşa ailesine teşekkür ederek Abdullah Yaşa’nın elini öptü.

Nejdet Zafer, ekonomik durumlarının çok iyi olmadığını, asgari ücretle çalıştığını ve birikimini yazar kasada ailesinden gizli sakladığını ifade ederek, “Babamın bilmeden çöpe attığı umutlarım duyarlı insanlar sayesinde geri döndü” diye konuştu.

Nejdet Zafer’in ağabeyi Adem Zafer de, “Babamın kasayı çöpe atmasının ardından zor günler geçirdik. Kardeşim kasayı babamın çöpe atmadığını sandı, inanmakta güçlük çekti. Şimdi herkes feraha kavuştu” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 19.07.2013 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.