ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKAN YANGIN AZ KALSIN KÖYÜ YAKIYORDU

Erzurum’un Oltu ilçesinde elektrik kontağından çıkan yangın az kalsın tüm köyü yakıyordu.

19 Aralık 2013 Perşembe 16:40
ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKAN YANGIN AZ KALSIN KÖYÜ YAKIYORDU
Edinilen bilgiye göre, bugün sabah saat 05.30 sıralarında Oltu ilçesine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Obayayla köyünde elektrik kontağından çıkan yangında 2 ev, bir otomobil ve garajı yandı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangında Obayayla köyü sakinlerinden Cihangir Yıldırım’a ait bir otomobil ve garajı, Şeref Yıldırım ve Ekrem Önalın’a ait iki yazlık ev yanarak kül oldu. Yangına ilk müdahaleyi köylüler yaptı. Haber verilmesi üzerine köye gelen Oltu Belediyesi İtfaiye ekipleri, 2 araçla yangına müdahale ederek yangının büyümesine engel oldu.

Otomobili yanan Cihangir Yıldırım, komşuları Ekrem Önalın ve Şeref Yıldırım’ın evlerine giden elektrik kablosundan çıkan kıvılcımın yangına neden olduğunu söyledi. O sırada evde yattığını ve komşuların sesleri üzerine dışarı çıktığını anlatan Yıldırım, “Arabanın alev topu halinde yandığını gördüm” dedi.
Yıldırım, otomobilin garajının alev aldığını arabanın tamamen yandığını, diğer evlerin de çatılarının yandığını ve evlerin kullanılmaz hale geldiğini söyledi.

Editör

Son Güncelleme: 19.12.2013 16:41
Anahtar Kelimeler:
ErzurumOltuYangınOba Yayla
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.