EKSİ 20 DERECEDE DEPREM TATBİKATI

Erzurum Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ekiplerince sabah saat 05.15'te eksi 20 derece havada deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

30 Ocak 2013 Çarşamba 09:55
EKSİ 20 DERECEDE DEPREM TATBİKATI
Senaryo gereği Erzurum’da meydana gelen 5.1 büyüklüğünde bir depremin ardından 5 ilçede oluşan yıkım ve kurtarma çalışmalarının testi için tatbikat yapıldı. Sadece Erzurum Vali Yardımcısı Abdurahman İçyer, İl Afet Acil Durum Müdürü Abdurahman Aktürk ve gazetecilerin tatbikattan haberi olurken, olaydan habersiz sivil savunma ekipleri saat 05.15’de alarma geçirildi. Evlerinde bulunan ekipler bir bir aranarak 5.1 büyüklüğünde deprem olduğu ve acil koduyla göreve gelmeleri duyuruldu. Bunun üzerine ekiplerin hızı, ne kadar sürede göreve hazır oldukları test edildi. Ekiplerin yarım saat içerisinde hazır halde Sivil Savunma Birliği'nde toplandıkları gözlendi.
Tatbikatla ilgili bilgi veren İl Afet Acil Durum Müdürü Abdurahman Aktürk, “Senaryo gereği ilimizde saat 05.15’te orta şiddette bir deprem meydana geldi. Arama köpeklerinin de yer aldığı tatbikata 68 personel ve 11 araç katıldı. Erzurum merkez Palandöken, Aziziye ilçeleri ile Pasinler, Köprüköy ve Horasan'da senaryo gereği enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı. Bir boya fabrikasında oluşan kimyasal gaz sızıntısına müdahale edildi. Evlerinde uyurken deprem görev haberini alan arama kurtarma ekipleri, ilk 30 dakika içerisinde kuruma gelerek görev sevk yerlerine yönlendirildi. Depremden 40 dakika sonra ise bütün ekipler görev yerlerine sevk edildi” dedi.

Abdurrahman Aktürk, başarılı bir tatbikat gerçekleştirdiklerini ifade ederek, coğrafi ve iklim nedeniyle tatbikatı sabah saatlerinde yaparak sevk ve organizasyon güçlerini ölçtüklerini kaydetti.

Editör

Son Güncelleme: 30.01.2013 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.