EKSİ 13 DERECEDE ÖZGECAN İÇİN TEK KİŞİLİK ÇIPLAK AYAKLI EYLEM

Mersin'in Tarsus ilçesinde, ormanlık alanda öldürüldükten sonra yakılmış halde cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı rüyasında gören eczacı kadın, tek başına buz gibi havada çıplak ayakla eylem yaparak taciz ve tecavüz olaylarına dikkat çekmeye çalıştı.

16 Şubat 2015 Pazartesi 12:32
EKSİ 13 DERECEDE ÖZGECAN İÇİN TEK KİŞİLİK ÇIPLAK AYAKLI EYLEM
Pasinler ilçesinde eczacılık yapan bir çocuk annesi Firdevs Korkmaz Akova, taciz ve tecavüz olaylarına dikkat çekmek için Erzurum kent merkezinde bulunan Havuzbaşı Atatürk Anıtı önünde tek başına eylem yaptı. Ayakkabı ve çoraplarını çıkaran Akova, termometrelerin eksi 13 dereceyi gösterdiği anda eylemini gerçekleştirerek, gözyaşlarına boğuldu.

Tüm Türkiye’de infial uyandıran olayın etkisinden kurtulamadığını ve gece rüyasında Özgecan’ı gördüğünü belirten Firdevs Korkmaz Akova, “Gencecik, üniversite öğrencisi bir kızımız katledildi. Çıplak ayakla buz gibi havada eylem yapmamın nedeni Özgecan’ın korkusunu anlatabilmek. Kendinizi Özgecan’ın yerine koyun. Taciz ve tecavüzlere karşı ceza kanunu yeterli mi? Kadın olarak hepimiz korkuyoruz artık. Bizimde başımıza gelir mi. İnsanlık ne kadar bozuldu" dedi.

Firdevs Korkmaz Akova, tek kişilik eylemini gerçekleştirirken çevrede toplanan vatandaşlar meraklı gözlerle izledi. 

Editör

Son Güncelleme: 16.02.2015 12:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozan Doğan 2022-12-01 16:38:15

Firdevs ablacığım gibi devrimci kadınlarımızın ayaklarının altından öpüyorum.

Avatar
murat yavuz 2015-02-16 13:00:02

Hanfendi hakli korkusunda cezalar caydirici ve ciddi olmali o itlerin yanina kalmamali