EKMEKTE YENİ DÖNEM 1 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ekmekle ilgili 1 Temmuz'dan itibaren yapacağı yeni düzenlemeyi Erzurumlu fırıncılar olarak son derece doğru bulduklarını söyleyen fırın işletmecisi Soner Akgün, artık insanların daha hijyenik bir şekilde gerçek ekmek yiyebileceklerini söyledi.

29 Haziran 2013 Cumartesi 17:48
EKMEKTE YENİ DÖNEM 1 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR
Erzurum’da fırıncılık yapan Soner Akgün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ekmekle ilgili 1 Temmuz'dan itibaren yapacağı yeni düzenlemeyi doğru bulduğunu ama gerçekleştirebilmesi için bu düzenlemelerin arka planlarının yapılması gerektiğini söyledi. Akgün, “Konu ekmek olunca insanların en temel besin maddesi olduğundan önemlidir ve sağlığımız açısından da ilk sırada yer almaktadır. Bu yapılan yeni düzenlemeler ile insanlar daha sağlıklı ekmek yiyebilecekler çünkü bu değişiklikte saf buğday unu kullanılacağı için protein oranı arttırılmış olacak. Amaç fazla beyaz un kullanımını artırıp esmer ekmeyi geri getirmek planlanmıştır. Bu çalışma sonra derece güzel ve desteklenmesi gereken bir çalışmadır. Bu çalışmada ekmeğin poşete girmesi de söz konusudur. Bu durum her zaman insanın sağlığı açısından daha hijyenik olmasını sağlar. Yalnız bu çalışmaları yaparken arka planları unutmamak gerekir. Arka plan dediğim şudur. Bu çalışmalar her işletmeye uygulanabilir bir standart çalışma planı yapılması gerekir. Onun dışında ekmek yapılırken onun ham maddesi olan unun artık güzel çıkması için ham maddesiyle oynanmaktadır. Fazlasıyla katkı maddesi kullanılıyor. İlk önce arka planları düzenledikten sonra bu yapılan yeniliklerle beraber güzel bir çalışma olacağına inanıyorum. Ekmek insanın ilk besin kaynağıdır. Bu yüzden ekmek herkes için önemli ve tükettiği bir maddedir. O yüzden ekmeğe el değmemesi poşetin içine girmesi bu çıkan yeni kanun ile zorunlu değil ama insanlar marketten ve fırından ekmek alacağı zaman ekmeklere dokunmaması ve daha hijyenik olması açısından korunabilir bir yerde muhafaza edilmesi gerekir. Ekmekle yapılan çalışmalarımız daha güzel olacaktır buna inanmaktayız. Bu yapılan çalışmada tuz oranı yüksek, katkı maddesi karışımıyla üretilen ekmek 1 Temmuz’dan itibaren tamamen yenilenecek. Artık fırınlar sadece buğday unu, maya, tuz ve su karışımıyla ekmek imal edilecek. Yeni düzenlemeyle ekmekteki kepek oranı da artırılarak tuz düşürülecek. Poşetlenmemiş ekmeğin market önlerinde ve vatandaşların direkt temas edecekleri şekilde satılmasına izin verilmeyecek” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 29.06.2013 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.