EĞİTİME UZANAN ELLER KIRILSIN

Erzurum’da Yıldızkent Nafizbey Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Kenan Kaya’nın okuldan atılan öğrencisi ve onun arkadaşı tarafından bıçaklı saldırıya uğraması olayı öğrenci ve öğretmenler tarafından protesto edildi. Saldırıyı kınamak için öğrenci ve öğretmenler derse girmedi, “Eğitime uzanan eller kırılsın” sloganı attı.

28 Mayıs 2012 Pazartesi 17:07
EĞİTİME UZANAN ELLER KIRILSIN
Palandöken ilçesinde geçtiğimiz Cuma günü yaşanan olayın ardından bugün Yıldızkent Nafizbey Ticaret Meslek Lisesi'nde öğrenci ve öğretmenler olayı protesto etti. Okul bahçesinde toplanan öğrenci ve öğretmenler saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra protestoya başladı. Derslere girmeyerek olayı protesto eden öğrenciler, “Eğitime uzanan eller kırılsın” sloganı atarak, “Okul müdürümüze yapılan bıçaklı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Öğretmenimize yapılan saldırı okul öğrencilerine yönelikte yapılabilirdi. Öğretmenlerimize uzanan eller kırılsın” dediler.
Daha sonra Eğitim Bir-Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Zinnur Şimşek, yaptığı basın açıklamasında olayı kınadı. Şimşek, “Türkiye genelinde özelde Erzurum’da öğretmenlere yönelik yapılan bu tür saldırılar üzüntü vericidir. Öğretmenimizi yapılan saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Öğretmenlerimiz tehdit altındadır. Bahar mevsimiyle birlikte öğretmenlerimize yönelik yaşanan bu tür şiddet olayları hepimize derinden yaralamıştır. Öğretmenlerimizi birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye çağırıyor, yetkililerin bu tür saldırıların önüne geçilmesi konusunda gereken tedbirleri almaya çağırıyoruz” diye konuştu.
Yıldızkent Nafizbey Ticaret Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Murat Resuloğlu da olayı şiddetle kınayarak, “Okuldan atılan bir öğrenci daha sonra İlçe, İl Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla tekrar okula dönüyor. Değişik projeler adıyla bu saldırgan çocuklar tekrar okula kazandırılmaya çalışılıyor. Ve okul müdürümüz bıçaklandı. Bu projeler böyle olmamalı. Buradan bakana ve diğer yetkililere sesleniyoruz. Bu çocukları okula kazandırmak adına başka çocuklarımız, öğretmenlerimiz zarar görüyor. Böyle saldırgan, sabıkalı, okuldan uzaklaştırılan çocukları, rehabilite şeklinde başka bir sistemle farklı okullara göndermek doğrusudur. Bizim önerimiz budur” diye konuştu.
Olay, geçtiğimiz Cuma günü saat 12.45 sıralarında Erzurum’un Palandöken ilçesindeki Yıldızkent Nafizbey Ticaret Meslek Lisesi bahçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; geçen yıl okuldan atılan C.T. ve arkadaşı S. Ç., okula gelmekte olan okul müdürü Kenan Kaya’ya muşta tabir edilen kesici alet ve bıçakla saldırdı. Kafasından ve vücudunun değişik yerlerinden kesi darbesi alan okul müdürü Kaya, ağır yaralandı. Ambulansla Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Kaya, tedavi altına alındı.
Olay sonrası iki saldırgan öğrenci polis tarafından yakalandı. Daha önceden de sabıkaları bulunduğu öğrenilen şüpheliler C.T. ve S.Ç., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör

Son Güncelleme: 28.05.2012 17:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.