EĞİTİM İÇİN HAYATINI ORTAYA KOYDU

Erzurum’un Tekman ilçesindeki eğitim ve öğretim için hayatını ortaya koyan ve yerleşim birimindeki kötü koşullar nedeniyle Hepatit A hastalığına yakalanan Çankırılı öğretmenin yaşam savaşı görenlerin yüreklerini burkuyor. “Öğrencilerim ve çocuklarıma geri döneceğim” diyerek yaşama dört elle sarılan eğitim gönüllüsü öğretmeni, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde meslektaşları yalnız bırakmadı.

24 Kasım 2012 Cumartesi 13:03
EĞİTİM İÇİN HAYATINI ORTAYA KOYDU
Cengiz DURULAR haberi...

Erzurum’un Tekman ilçesindeki eğitim ve öğretim hayatı için yaşamını ortaya koyan ve sağlık koşullarının yetersizliği yüzünden Hepatit A hastalığına yakalanan Çankırılı öğretmen hayata tutunmaya çalışıyor. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in bile dikkatini çeken ve hastane ziyaretinde ‘Bravo’ dediği Ümit Pehlivan’ın hikayesi yürekleri burkuyor. Dünyanın en kutsal mesleği olarak adlettiği öğretmenlik için büyük bir aşk ve heyecanla üniversiteye giden Ümit Pehlivan (29), eğitimini tamamladıktan sonra tayin edildiği Tekman ilçesine geldi. İlçeye 30, Erzurum’a ise 180 kilometre uzaklıkta bulunan Toptepe Köyü İlköğretim Okulu’nda görev yapan Pehlivan, sağlık koşulları son derece kötü olan, ne lavabo ne de suyu bulunan okulda tam 7 yıl çalıştı. Temizlik konusunda sınıfta kalan eğitim yuvasını güzelleştirmek için çalışan ve Müdür Vekilliğine kadar ilerleyen  Ümit Hoca, 9 Kasım’da aniden fenalaştı. Hepatit A hastalığına yakalanan Ümit Pehlivan, Yakutiye Araştırma Hastanesi’nde ölüm kalım savaşı verdi.
 

Meslektaşları yalnız bırakmadı
Ölümün eşiğinden son anda dönen Ümit Pehlivan’ı Aktif Eğitimciler Sendikası (ASE)  unutmadı. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Yakutiye Araştırma Hastanesi’nin İntaniye bölümünde tedavi gören Ümit Hoca’yı ziyaret eden ASE Erzurum Şube Başkanı Mehmet Karslı ve öğretmen Aydın Amil, Pehlivan ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyarette açıklamada bulunan Toptepe Köyü İlköğretim Okulu öğretmeni Ümit Pehlivan, “Çalıştığımız yerde şartlar çok ağırdı. Öğretmen arkadaşlarımla birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Gerek köylü ve gerekse de çocuklarla ilgili çeşitli zorluklarla karşılaştık. Bu süre zarfında güçsüz düştük ve bünyem bu hastalığa yakalandı. Yaşam şartları çok geriydi” dedi.
 

2 öğretmen de sarılık olmuş
Öğretmen Pehlivan, aynı yerde 2 öğretmenin de sarılık olduğunu ifade etti. Pehlivan, “Benden önce 2 öğretmen daha orada rahatsızlandı. Onların tedavi süreci biraz daha kolaydı. Benimki ağır geçti. Yaş ilerledikçe tedavi daha ağır olur bu hastalıkta. İyileştikten sonra tekrar okuluma geri döneceğim. Her öğretmenin Doğu’da görev yapması lazım” diye konuştu. Ümit Pehlivan’ın babası Adil Pehlivan da, oğlunun fedekar bir öğretmen olduğunu söyledi. Baba Pehlivan, “Bundan 7 sene önce okulu kazandı. Öğretmen oldu. Dedimki ben oğluma Türk bayrağı nerede dalganıyorsa sen oraya gideceksin ve orada görev yapacaksın. 7 sene gurbet çekti. Ölümcül bir hastalığa yakalandı. Şuan çok iyi. Bütün hastane personeline ve ASE’ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. ASE Erzurum Şube Başkanı Mehmet Karslı da, Hepatit A hastalığına yakalanan Ümit Hoca’ya sonuna kadar destek vereceklerini ifade etti. Başkan Karslı, “Biz ASE Erzurum olarak bu öğretmen arkadaşımızın rahatsızlandığını öğrendik. Hocamızı hastanede tanıdık. Okulun hijyenik şartlarından ötürü hocamız bu rahatsızlığa yakalanmış. Ziyaretlerimize devam ediyoruz. Okulumuzda diğer öğretmenlerimiz de aynı hastalığa yakalanmış. Umuyoruz ki Ümit Hoca iyileşir ve tekrar öğrencilerine kavuşur” dedi. 

Editör

Son Güncelleme: 24.11.2012 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.