Eğilmez: Soykırım yalanı İtalya’ya sıçradı

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Savaş Eğilmez, "Avrupa’da Türkiye’ye karşı yeni ve sistematik bir saldırı başladı" dedi.

admin
admin
13 Nisan 2019 Cumartesi 09:44
Eğilmez: Soykırım yalanı İtalya’ya sıçradı

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Savaş Eğilmez, son günlerde Avrupa’da sözde soykırım iddiaları üzerinden Türkiye karşıtı siyasi ve sivil toplum tabanlı faaliyetlerin arttığını ifade ederek, "Her fırsatta ülkemiz aleyhine, her türlü faaliyete çanak tutan Avrupa, bazen PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerini kullanırken bazen de Ermeni diasporasının faaliyetlerine kol kanat gerip bunları meclislerine taşıyıp, Türk devletini kendi menfaatleri doğrultusunda köşeye sıkıştırmaya çalışıyor" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, Fransa’nın kanlı tarihine bakmadan geçtiğimiz günlerde sinyalini verdiği adımı attığını ve çok ucuz bir popülizm ve hadsizlik örneği göstererek, cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 24 Nisan’ı "anma günü" ilan ettiğini belirten ASİMED Başkanı Savaş Eğilmez, "Fransa’dan sonra İtalya’nın tarihi bir olay olan ve tarihçiler tarafından çözülmesi gereken Ermeni meselesini, sözde soykırım adıyla meclisine taşıyarak büyük bir skandala imza atmıştır. Evrensel hukuka göre Ermeni tezlerinin siyasi girişimlerle dayatılmaya çalışılması ifade özgürlüğünün tam karşısında bir faaliyettir. Avrupa’nın her yerinde olduğu gibi Fransa ve İtalya’da da PKK ve FETÖ terör örgütleri Ermeni diasporası ile beraber hareket ediyor ve Türk devleti aleyhine olan faaliyet alanlarını genişletiyorlar. İtalyan Parlamentosu'nun alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde, hükümetten 1915 olaylarının 'Ermeni soykırımı' olarak tanınmasını talep eden önerge kabul edildi. Yapılan oylamada hükümet ve muhalefet partilerinden 382 milletvekili, önerge lehine oy kullandı. Hukuki bağlayıcılığı bulunmayan önergede, 'Sözde Ermeni soykırımının resmen tanınması ve uluslararası düzeyde yankı oluşturulması' talep ediliyor. Binlerce yıldır adaleti ve hoşgörüyü temel alan iktidarlar oluşturmuş, milyonları yönetmiş, yönetimi ile yerli yabancı tüm tarafların takdirini kazanmış Türk devletini sözde soykırım ile suçlayan İtalya sömürge ve katliamlarla dolu bir geçmişe sahiptir" diye konuştu.

HAYVANLARI BİLE KATLETTİLER

İtalya’nın yakın dönemde yaptığı katliamın ve sömürülerin bağımsız kaynaklarca tespit edilip Birleşmiş Milletler tarafından oluşturulan komisyonlarca tutanak altında alındığını kaydeden ASİMED Başkanı Savaş Eğilmez, "Örneğin İtalya’nın Libya’da 1911’den 1940’lı yıllara kadar uyguladığı imha operasyonlarında ve çölün ortasına kurduğu toplama kamplarında yüz binlerce Afrikalı Müslüman hayatını kaybetmiştir. İtalyanlar Libya’da sadece insanları değil, o coğrafyada yaşayan Müslüman ahali yararlanmasın, açlıktan kırılsınlar diye hayvanları da katletmişlerdir. İtalya sadece 1923-1929 yılları arasında 150 bine yakın küçük ve büyükbaş hayvanı yok etmiştir. İtalyan askerlerinin Libyalı sivillere karşı işlediği savaş suçları şu şekilde kayıt altına alınmıştır; Kasıtlı olarak sivilleri bombalamak, silahsız kadın, çocuk ve yaşlıları katletmek, kadınlara tecavüz etmek ve karınlarını deşmek suretiyle işkenceyle öldürmek, esirleri uçaktan atmak ya da tankla ezmek, belli bölgelerde sivilleri düzenli olarak her gün infaz etmek, köyleri hardal gazı ile bombalamak. 2. Dünya Savaşı'nda Yahudi soykırımın baş aktörü olan Nazi Almanyası’nın en büyük destekçisi İtalya idi. İkinci Dünya Savaşı yıllarında İtalyan diktatör Benito Mussoli’nin desteğini alan Hitler’in askerleri, 16 Ekim sabahın erken saatlerinde Roma gettosunda yaşayan yaklaşık bin Yahudi'yi toplayarak Auschwitz Kampı'na gönderdi. İçlerinden sadece 16'sı İtalya'ya geri geldi. Kendi vatandaşlarına karşı sırf Yahudi oldukları için katliamlarına devam eden İtalya hükümeti, 1944’ün 12 Ağustos günü Sant’Anna di Stazzema’da 500’den fazla Yahudi’yi katletmiş, kasabadaki bütün evleri ateşe vermişti. Bugün ölenlerin anısına dikilmiş olan anıt üzerinde fotoğrafları ve isimleri bulunan kurbanların tamamına yakının kadın ve çocuklardan oluşması, vahşetin boyutunu gözler önüne sermektedir" ifadelerini kullandı.

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ VE TARİHİN GERÇEKLERİNİ TÜM DÜNYAYA BIKMADAN USANMADAN TEKRAR TEKRAR ANLATMALIYIZ

İnsanlık adına kara leke olarak kabul edilen olayların, İtalya’nın kendi tarihini bırakıp, başka milletlerin tarihini sorgulamaya kalkmasını, sözde masum Ermenilerin haklarını arama çabası olarak görmenin en basit tabiriyle saflık olarak değerlendirildiğini kaydeden ASİMED Başkanı Savaş Eğilmez, "İtalyanların son dönemdeki akla zarar faaliyetleri, ifade özgürlüğünü ve bunun sonucunda, tarihi konularda meşru ve arzulanan tartışmaları sınırlama noktasına gitmektedir. İtalyanlar elbette ki Türklere iftira atmadan önce Libya’yı, Eritre’yi, Somali’yi ve Yahudilerin sürülmeleri ve katledilmeleri konusunda Nazilerle yaptığı işbirliğini, kamuoyu önünde tartışmaya ve özür dilemeye mecburdur. Biz de dernek olarak, yukarıda sırladığımız olayların tüm detaylarını dört ayrı dilde anlatan ve katliam görüntülerinin de yer aldığı dosyayı, dünyanın önde gelen sivil toplum örgütlerine, medya kuruluşlarına, İtalyan parlamenterlerine gönderip gerçek tarihi bir kez daha dile getirip, İtalya’yı önce kendi kanlı tarihi ile yüzleşmeye davet edeceğiz" açıklamalarında bulundu.

Editör

Son Güncelleme: 13.04.2019 09:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.