Düşmanlar 15 Temmuz'da dersini aldı

Sağlık Bakanı Akdağ, "Düşmanlar 15 Temmuz'da bu milletin celaletinden, kahramanlığından, fedakarlığından derslerini aldılar. Elhamdülillah birlik, kardeşlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz" dedi.

admin
admin
12 Temmuz 2017 Çarşamba 07:47
Düşmanlar 15 Temmuz'da dersini aldı

Bakan Akdağ, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği Erzurum Havalimanı'nda, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve diğer yetkililerce karşılandı.

Ardından beraberindekilerle askeri helikopterle Şenkaya ilçesine bağlı Yaymeşe Mahallesi'ne geçen Akdağ, burada Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde uçaktan atılan bomba sonucu başından ağır yaralanıp kaldırıldığı hastanede 18 gün sonra şehit olan Oğuzhan Yaşar'ın kabrini ziyaret etti.

Akdağ, şehit Yaşar'ın kabri başında Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti.

Şehit Oğuzhan Yaşar'ın babası Ahmet Yaşar 'ın elinden tutup yürüyerek ailenin evine gelen Akdağ, bir süre şehit annesi Necmiye Yaşar ve diğer aile üyeleriyle görüştü.

"CENAB-I HAK BU MİLLETE BİR DAHA 15 TEMMUZ YAŞATMASIN"

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Akdağ, "Oğuzhan Yaşar 15 Temmuz şehidimizdir. Kabrinin başında Kur'an-ı Kerim okuduk, dualar ettik. Elhamdülillah bu toprağın insanı, bu milletin her bir ferdi şehadetin ne olduğunu çok iyi biliyor. Hayatlarını bu vatan için, millet için, din için, bayrak için ezan için veren kardeşlerimizdirler ve çok büyük bir iş yaptılar. Rabbim onlardan razı olsun, Cenab-ı Hak onların şefaatine bizi nail etsin. Cenab-ı Hak bu millete bir daha 15 Temmuz yaşatmasın." diye konuştu.

Akdağ, milletin kimden ve nereden gelirse gelsin 15 Temmuz benzeri her türlü hainliğe geçit vermeyeceğini vurguladı.

Türk milletinin dostları gibi düşmanlarının da olduğunu dile getiren Akdağ, "Düşmanlar 15 Temmuz'da bu milletin celaletinden, kahramanlığından, fedakarlığından derslerini aldılar. Elhamdülillah birlik, kardeşlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Buradaki şehit kardeşlerimiz, 2 bin 160 metre rakımda bu memleketin toprağını bekleyen insanlar. Bunlar çok büyük insanlar." ifadesini kullandı.

Konuşması sırasında şehit babası Ahmet Yaşar'ın elinden tutan Akdağ, "Kardeşimizin evladı da çok büyük bir insandır, yüreği yiğitlikle dolu bir kahramandır. Rabbim, bizi onlardan inşallah cennette, ahirette ayırmasın." diyerek sözlerini tamamladı.

Baba Ahmet Yaşar da "Bu yurda, bu ülkeye yönelik dış gücü, iç gücü, kimin arka planda işleri varsa biz bu vatandayız, bu topraklardayız. Bu topraklara şehitlerimizin kanı ve dualarla kurulan bir ülkemiz var. Bunu bölmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecek. Allah, milletimizi, devletimizi, Cumhurbaşkanımızı ve bakanlarımızı başımızdan eksik etmediği sürece biz inşallah düşmanların hepsini yeneceğiz." dedi.

Akdağ ve beraberindekiler daha sonra helikopterle Erzurum kent merkezine döndü.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.