DUMLU ŞEHİTLERİ 50. YILDA DUALARLA ANILDI

Erzurum’un Dumlu Beldesinde bulunan 247. Piyade Alayı koğuşunda 7 Aralık 1966 tarihinde meydana gelen patlama sonrası çıkan yangında şehit olan 65 asker, 50. yılda mezarları başında dualarla anıldı.

admin
admin
08 Aralık 2016 Perşembe 08:56
DUMLU ŞEHİTLERİ 50. YILDA DUALARLA ANILDI
Şehitlerin şehadetlerinin 50. yılında manevi huzurlarında bulunmak ve dualarla anmak için Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneğinin organizasyonuyla Türkiye’nin birçok ilinden gelen şehit yakınlarının katılımıyla Dumlu Şehitliğinde bir tören düzenlendi.
Törende, Erzurum’un Dumlu Beldesinde konuşlu bulunan 247. Piyade Alay Komutanlığı’nda, 8 Aralık 1966’da meydana gelen bir patlamada yanarak şehit olan 65 Mehmetçik için dualar edildi. Samsun Bafra’da toplanarak Erzurum’a gelen şehit yakınları, duygulu anlar yaşadı.
Yasin’i Şerif okuyarak dualar eden şehit yakınları adına basın açıklaması yapan Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Hakan Keser, “247. Piyade Alay Komutanlığı’nda, 8 Aralık 1966’da meydana gelen bir patlamada, 65 Mehmetçik yanarak şehit oldu. Faciaya, erlerin yattığı koğuştaki benzin bidonunun neden olduğu ifade edildi. Hava sıcaklığının, sıfırın altında 40 dereceye kadar düştüğü bir gecede meydana gelen patlama, vatani görevini yapan 65 Mehmetçik’e şahadet rütbesi kazandırırken, Dumlu ve yöresini ise ‘Şüheda Mekanı’ haline getirdi. Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, ailelerine sabrı cemiller niyaz ediyorum.” dedi. 



Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumDumluŞehitler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.