DR. YAVİLİOĞLU VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

AK Parti Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu’nun yoğun mesaisi sonuç verdi. Kayak Merkezlerinde antrenör, antrenör yardımcısı ve onların gözetimindeki sporcular artık tesislerden ücretsiz olarak yararlanacak.

19 Nisan 2014 Cumartesi 12:51
DR. YAVİLİOĞLU VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU
Palandöken Kayak Merkezi’nin özelleşmesi konusunda önemli çalışmalarda bulunan Dr. Yavilioğlu, antrenörleri ve sporcuları sevindirecek bir çalışmaya daha imza attı.

Dr. Yavilioğlu, Özelleştirilen Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi'nde yaşanan antrenörlerin ve sporcuların ücret sorununu bakanlar kurulundan çıkmasını sağladı.

Dr. Yavilioğlu, 4736 Sayılı Kanunun 1. Maddesinde ‘Herhangi bir kişi veya kuruma ücretsiz veya indirimli tarife uygulanmaz’ maddesine istinaden fiyatı 25 liradan 5 liraya, ardından 1 liraya düşürmesini sağlamıştı.

Daha önce sorunu çözeceğinin sözünü veren Dr. Yavilioğlu, “Mekanik tesisleri, artık sporcu ve antrenörler ücretsiz kullanabilecek” şeklinde konuştu.

ANTRENÖRLERE VE SPORCULARA BEDAVA

Konunun bakanlar Kurulu’na taşınmasını sağlayan AK Parti Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, vaat ettiği sözü yerine getirdi. Daha öncesinde bu rakamlar için gerekli çalışmaları yapacağını ifade eden Yavilioğlu, kayak camiasına müjdeyi verdi. Yavilioğlu, “Bakanlar Kurulu’ndan karar çıktı. Antrenör, antrenör yardımcıları ve sporcuların geçiş ücretlerinden muaf olacak” dedi.

Dr. Yavilioğlu, “2011 Unıversıade Kış Oyunlar’ında 650 milyon TL’lik yatırımın işlevselliğini kaybetmemesi için altyapı çalışması yapılması gerektiği kanaatine varıldı. Özelleştirme İdaresi dağın verimli kullanılması için altyapı çalışmalarında uzman firmalarla anlaştı. Fakat burada bir sorun oluştu. Antrenörler, antrenör yardımcıları ve gözetimindeki sporcuların kayak merkezlerindeki tesisleri ücretsiz kullanmaları sorunu ortaya çıktı. Biz bu rakamı 25 liradan 5 liraya, oradan da hukuken zorunlu olduğu için rakamı 1 lira gibi sembolik bir ücrete tabi tuttuk.

Bakanlar Kurulu’nda şu karar çıkmıştır; ‘Palandöken ve Konaklı Bölgelerinde yer alan tesislerden antrenörler, antrenör yardımcıları, lisanslı sporcular ve bunların gözetimi ve sorumluluğunda kayak eğitimi alan çocuklar geçiş ücretlerinden muaf olacak. Atlama kulelerinin yanında bulunan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) konaklama tesislerinde yine antrenörler, organizasyon görevlileri ve gözetimindeki sporcular da yararlanabilecek.’

Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri turizmin can damarıdır. Elimizden geldiği kadar herşeyin en iyisini yapmaya gayret ederken, kimseyi mağdur etmemek içinde itinali bir çalışma yürütülmesine katkı sağlıyoruz” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 19.04.2014 12:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.