DR. HEE CHUL LEE GÜNEY KORE-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİ ANLATTI

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Küresel Gelişim ve Etkileşim Kulübü’nün davetlisi olarak Erzurum’a gelen Güney Kore Başkonsolosluğu üst düzey diplomatı Dr. Hee Chul Lee, iki ülke arasındaki ilişkileri anlattı.

16 Mart 2012 Cuma 16:01
DR. HEE CHUL LEE GÜNEY KORE-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİ ANLATTI
İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Amfi Salonunda düzenlenen konferansa katılan Lee, 1984 yılında Türkiye’ye geldiğini Türkiye’de mastır ve doktora yaptığını hatırlatarak, “Türkçeyi öğrendim. Türk kültürüne, tarihine ve ülkeye hayranım” dedi.
İki ülke arasında diplomatik ilişkiler ve ticaret hacmiyle ilgili her geçen yıl katlanarak devam eden bir ilişki bulunduğunu anımsatan Lee, geçtiğimiz ay içerisinde Kore Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’yi ziyaret ettiğini ve ikili birçok yeni anlaşma imzalandığını ifade etti. Lee, “İki ülke arasındaki dostluk ileride stratejik bir mahiyet kazanacak, serbest ticareti gündeme gelecektir” diye konuştu.
Türkiye’nin, Kore Savaşı’nda 15 bin askerini yardımlarına gönderdiklerini unutmadıklarını, bu hadisenin, iki ülke arasındaki ilişkileri, ebedileştirdiğini anlatan Lee, “Sizlerin büyüklerinize olan saygınız, ailece oturup yemek yeme alışkanlıklarınız çok güzel. Biz aslında birbirimize çok benzeyen iki milletiz” değerlendirmesini yaptı.
Konuşmasında Türkiye’nin her geçen yıl daha da geliştiğini kaydeden Dr. Lee, şunları kaydetti: “Bundan yaklaşık 5 yıl önce Türkiye’ye gelmiştim. Bu 5 yıl zarfında Türkiye’yi çok daha fazla gelişmiş gördüm.”
Konferanstan sonra İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Suphi Orhan, Dr. Hee Chul Lee’ye bir teşekkür plaketi verdi.

Editör

Son Güncelleme: 16.03.2012 21:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.