Doğulu kelleye bayılıyor!

Doğulu kelleye bayılıyor!

admin
admin
04 Eylül 2017 Pazartesi 23:37
Doğulu kelleye bayılıyor!

Vedat REFAYELİ

Onca kelleyi bir arada görünce anladım. Kurban bayramında kesilen büyükbaş hayvanların eti kadar kelleleri de kıymet arzediyor. Et kadar bu kelleler de ekonomiye kazandırılıyor. Aldığım bilgilere göre, batı illerine göre en fazla kelle tüketiminin olduğu Doğu’da kelle satışları da revaçta. Erzurum’da kesilen kurbanların toplandığı bir soğuk hava deposundaki kelleler, sadece bu ide değil bir çok çevre ilde de alıcılarını bekliyor.

4 bine yakın toplanan kellelerin temizlendikten sonra özellikle lokanta ve çorbacılara satılacağını belirten kelle satıcıları, ‘’ Batı illerinde yaşayanlar çok farkında değil ama Doğu’da kelleler et kadar değer görüyor. Büyükbaş hayvanın kellesi kadar onun derisi, dili, beynine Doğudaki vatandaşlar bayılıyor. Kellelerin temizlenme işi zahmetli de olsa bizim için bu sektör gözde bir sektör’’ dediler.

Editör

Anahtar Kelimeler:
KelleDoğulu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.