DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ KATLİAM ERZURUM’DA KINANDI

Ötüken Dergisi Erzurum İl temsilciliği üyeleri, Çin yönetimi tarafından yıllardır baskı altında tutulan Müslüman Doğu Türkistan halkına yapılan zulümleri kınadı.

11 Ocak 2014 Cumartesi 22:48
DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ KATLİAM ERZURUM’DA KINANDI
Ötüken Dergisi Erzurum İl temsilciliği üyeleri Doğu Türkistan halkına yapılan zulümleri Lalapaşa Camii önünde yaptıkları basın toplantısıyla kınadılar.
Ötüken Dergisi İl Temsilciliği adına açıklama yapan Mücahit Akduman, “Doğu Türkistan, Karahanlılara, Uygur Karahanlığına, Göktürklere ve birçok Türk devletine ev sahipliği yapmış, Kaşgarlıların, Yesevilerin büyüyüp harmanladığı Türk’ün ata yurdudur. 1775 yılında başlayan Çin işgal hareketleri 1949 yılında tamamıyla son bulmuş ve Türk’ün öz yurdunda Türk’ü tutsak etmiştir. Kürşad torunları Çin hükümetine karşı yıllarca bağımsızlık mücadelesi vermiş ancak işgalci Çin kuvvetleri tarafından en kanlı ve vahşet verici şekilde bastırılmıştır. Türk evlatları bu zulme karşı her zaman kardeşlerinin yanında olacak ve sessiz kalmayacaktır.” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 11.01.2014 22:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.