DOĞU İLLERİ TANITIM GÜNLERİ BAŞLIYOR

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Doğu İlleri Tanıtım Günleri (Erzurum, Malatya, Elazığ, Kars, Erzincan) 21-25 Mayıs tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek.

12 Mayıs 2013 Pazar 16:32
DOĞU İLLERİ TANITIM GÜNLERİ BAŞLIYOR
Tanıtım günlerinin Erzurum İlinin tanıtımını Ankara- ESAV (Erzurum Sosyal İktisadi Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı) üstlendi.
Konu hakkında açıklama yapan ESAV başkanı Veysel Karani Aksungur; Vakıf olarak bu işin sorumluluğunu üstlendiklerini ve Erzurum’u en iyi şekilde temsil edeceklerini söylerken, program hakkında da bilgiler verdi.
Aksungur; “Ankara’nın en iyi alış veriş merkezlerinin birinde stantlar kurularak her il kendi tanıtımını yapacak. Program 5 gün sürecek. Programda kültürel ve ticari faaliyetler bir arada olacak. Kültürel olarak Erzurum’un özünü ve kültürünü tanıtmaya çalışacağız. Bu bağlamda Erzurum’un gerek belediyeler, gerek sivil toplum kuruluşları ve gerekse kişisel kültürel tanıtımları için stantlar kuracağız. Bu stantlar ücretsiz olacak. İsteyen İstediği gibi standını açıp Erzurum’umuza yaptığı hizmetleri ve kültürel faaliyetlerini anlatma ve sergileme imkanı bulacaklar.’’ dedi.
Aksungur, ticari stantlar için de şunları söyledi: “Programımızda kültürel stantların yanında ticari stantlarımız da olacak. Erzurum’a özgü kurulacak bu statlarda memleketimizin peynir, yağ, Oltu taşı, cağ kebabı ve akla gelebilecek memleketimize özgü her türlü ticari stantlar açılabilecek. Bu stantlarda 5 gün boyunca satış yapılacak ve stantların metrekare ücreti 100 (yüz lira) lira üzerinden işlem görecek.’’ şeklinde konuştu.
“Programımıza katılmayı düşünen belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, resmi kurumlar, kişisel kültürel faaliyette bulunacaklar, ticari stant açmak isteyenlerin vakfımızla bağlantıya geçmeleri gerekmektedir.” Aksungur, bu anlamda Erzurum Basınına çok iş düştüğünü ifade ederek, şunları söyledi: “Allah nasip ederse program tarihlerinde Erzurum basınını da misafir edeceğiz. Çünkü onlar çok zor şartlarda kalemleriyle, mikrofonlarıyla, klavyeleriyle zaten memleketimize en güzel hizmeti tüm yürekleriyle ortaya koyuyorlar. Başımızın tacı olacaklar.”

Editör

Son Güncelleme: 12.05.2013 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.