Doğu'dan batı illerine kurbanlık sevkiyatı başladı

Her yıl batı illerine yoğun kurban sevkinin yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde bu yıl da kurbanlıklar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin denetimi sonrası yola çıktı

admin
admin
06 Ağustos 2018 Pazartesi 23:37
Doğu'dan batı illerine kurbanlık sevkiyatı başladı

Erzurum, Ağrı ve Ardahan'daki üreticiler, Kurban Bayramı için besledikleri kurbanlıklarını gerekli kontrollerden geçirdikten sonra batı illerine götürmeye başladı.

Türkiye'nin kurban bayramlarında kurbanlık deposu olarak bilinen Doğu Anadolu Bölgesi, bu yılda besicilerin büyük emekle yetiştirdiği kurbanlıkların sevkiyle hareketlendi.

Sevkiyatların başlaması dolayısıyla ilçelerin yanı sıra çevre illerden gelen besiciler, Erzurum Canlı Hayvan Pazarı'nda hareketliliği artırdı.

Oluşturulan modern pazarda hayvanların bakımlarını yaparak yemlenme ve su ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılama imkanı bulan besiciler, kurbanlıklarını pazarlıklar sonucu satmaya çalıştı.

Alıcılar da denetimler sonrası gerekli kontrollerini yaptıkları kurbanlıklarını alarak tır ve kamyonlarla yola çıktı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, kurbanlıkların sevk edilmeden önce ekiplerce kontrollerden geçirildiğini belirterek, aşı ve belge eksikliğini dikkate almayarak yola çıkan besicilerin kontrollerde sıkıntı çekebileceklerini söyledi.

Erzurum'dan, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin büyük bölümüne sevkiyatın bugün başladığını dile getiren Akar, şunları söyledi:

"Bu yıl sevkler yoğun bir şekilde gerçekleşecek. Besicilerimizin sevk yapmadan önce veteriner sağlık raporu almalarını özellikle istiyoruz. Bunu yapmayan hayvan ve araç sahiplerine idari para cezaları uygulanıyor. Küpesiz ve kayıt altına alınmadan bir hayvan sevk edilmiş ise tespit edilen hayvanlar en yakın kesim yerinde, masrafları da hayvan sahibi tarafından karşılanmak üzere kesime sevk ediyoruz. Bu durumda besicinin mağduriyeti söz konusu olabilir."

BESİCİLER "BATIYI" TERCİH EDİYOR

Besicilerden İsrafil Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada,kurbanlıkların bayram dolayısıyla yayladan yeni indirildiğini ve İstanbul'a götüreceklerini belirtti.

İyi bir satış beklediklerini aktaran Bayram, "İstanbul'daki pazarlarda 14-15 bin lira aralığında kurbanlık satışı yapmayı planlıyoruz. Bu yıl kurbanlık fazla olduğu için Erzurum'da fazla talep yok. Besiciler satış fazla olduğu için batı illerine gidiyor. Çok ciddi emek verdik. İnşallah beklediğimiz gibi bir satış gerçekleştiririz." diye konuştu.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumDoğu Anadolu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.