DOĞU BUZ TUTTU

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışının ardından etkisini artıran soğuk hava şadırvanları dondurdu, oluşan buz sarkıtları yapay şelaleyi andırdı.

26 Aralık 2012 Çarşamba 11:45
DOĞU BUZ TUTTU
Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Kars’ta eksi 26 derece olarak kaydedildi. Bölgedeki diğer illerde ise; Erzurum’da eksi 22, Erzincan’da eksi 3, Ağrı’da eksi 17, Ardahan’da eksi 14 ve Iğdır’da eksi 4 derece.

Bölgede gece olduğu gibi gündüz saatlerinde de soğuk hava etkili olurken günün beklenilen tahmini sıcaklık değerleri ise; Erzurum’da eksi 7, Erzincan’da 8, Kars’ta eksi 10, Ağrı’da eksi 7, Ardahan’da eksi 8, Iğdır’da 6 derece.

Şehir merkezlerindeki kar kalınlığı da; Erzurum’da 10, Kars’ta 30, Ağrı’da 32, Ardahan’da 20 santimetre olarak ölçüldü.

Aşırı soğuk hava nedeniyle adeta Sibirya’yı andıran görüntülerin oluştuğu Erzurum’da cadde ve sokaklar buz tuttu. Sabah saatlerinde mazotlu bazı araçlar çalışmazken, sürücüler ateş yakarak mazot depolarını ısıttı.

Şadırvanlardan buz sarkıtları oluşurken, Menderes Caddesi üzerinde donan su kütlesi yapay şelaleyi andırdı.

Editör

Son Güncelleme: 26.12.2012 12:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.