Doğu Anadolu'da "23 Nisan" coşkuyla kutlandı

Erzurum'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

admin
admin
23 Nisan 2018 Pazartesi 16:22
Doğu Anadolu'da "23 Nisan" coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Erzurum'da coşkuyla kutlandı.

Erzurum'da Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda gerçekleşen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Erzurum Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışının 98. yıl dönümünü heyecan ve sevinçle kutladıklarını söyledi.

Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu vurgulayan Yıldız, "Bizler milletin muasır medeniyetler seviyesine, huzur ve refahına kavuşması çabasında olan nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz. Her şeyin en güzeline layık olan çocuklarımızı, okuyan, düşünen, sorgulayan, araştıran evrensel ilkelere bağlı, insani değerleri benimsemiş bireyler olarak yetiştirdiğimiz müddetçe yarınımızın güvencesi olacaklarından şüphemiz yoktur." diye konuştu.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Erzurum Çocuk Korusunun "Karahisar Kalesi" adlı türküyü seslendirdiği programda Sabancı İlkokulu öğrencileri de yöresel halk oyunları sergiledi.

Programının sonunda öğrencilerin, Türkiye'nin yedi bölgesine ait halk oyunlarını oynadıktan sonra maketlerden oluşturdukları Türkiye haritası salondakilerden büyük alkış aldı.

Etkinliğe, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Jandarma Bölge Komutanı Güray Alpar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 23.04.2018 16:29
Anahtar Kelimeler:
ErzurumDoğu Anadolu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.