DOÇ.DR. MEHMET AKİF OKUR, ORTADOĞU’YU ANLATTI

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri ve Etkileşim Topluluğu tarafından düzenlenen Diplomasi Söyleşileri kapsamında, Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Akif Okur, Atatürk Üniversitesi’nin konuğu oldu.

12 Kasım 2012 Pazartesi 16:10
DOÇ.DR. MEHMET AKİF OKUR, ORTADOĞU’YU ANLATTI
Okur, İİBF’nde verdiği “Kaosla Düzen Arasında Değişen Dünya Düzeni ve Ortadoğu’’ konulu konferansta Ortadoğu’da devam eden siyasi olayları analiz etti.
ABD’nin Ortadoğu’daki tutumunu, dünyada, yeni dinamiklerin ortaya çıkmasını ve Arap Baharı’nı anlatan Okur, ABD seçimleri sonrası Obama yönetiminin bölgeye yapacağı etkiyi değerlendirdi.
Arap Baharı’nın nasıl başladığı ve Ortadoğu’ daki değişimin sahibinin kim olacağı sorularına da cevap arayan Okur, ABD, Rusya ve Türkiye’nin bölgedeki önemli siyasi aktörler olduğunu ve bu ülkelerin bölgenin şekillenmesinde etkili olacaklarını vurguladı. Son olarak öğrencilerin sorularını yanıtlayan Doç.Dr. Mehmet Akif Okur’a topluluk üyeleri adına İİBF Dekanı Prof.Dr. Mehmet Suphi Orhan plaket takdim etti.

Editör

Son Güncelleme: 12.11.2012 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.