DOÇ. DR. LÜTFÜ KAPLANOĞLU İSPANYA'DA RESİM SERGİSİ AÇTI

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim üyesi Lütfü Kaplanoğlu, İspanya’nın Malaga Marbella kentinde sergi açtı.

27 Haziran 2013 Perşembe 10:53
DOÇ. DR. LÜTFÜ KAPLANOĞLU İSPANYA'DA RESİM SERGİSİ AÇTI
Türkiye’nin katmanlar halindeki kültürel değerlerini ele alarak yaptığı çalışmalardan oluşan bir seçkiyi İspanyol sanatseverlere buluşturan Kaplanoğlu büyük ilgi ve beğeni topladı.
Türkiye’nin kültürel tanıtımına katkı veren Kaplanoğlu, özellikle Hitit, Selçuklu Osmanlı, Bizans eserlerinden yola çıkarak oluşturduğu eserlerinde; birlikte yaşama kültürünü, sevgiyi ve toplumların birbirini anlama çabası üzerinde barışcıl imgeler ortaya koyarak izleyicilerine ulaşıyor.

Daha önce Ukrayna, Kanada, Danimarka ve Türkiye’de açmış olduğu sergilerinde çalışmalarıyla izleyicilerine vermiş olduğu ‘Anlayış’ ve ‘Barış’ mesajlarını, şimdi de İspanyollara sundu. Resimde kullandığı imgeler ile Anadolu’yu ve Anadolu’nun zengin değerlerini anlatma fırsatıda elde ettiğini söyleyen Kaplanoğlu, ayrıca mesleki olarak Avrupa sanatını anlamak ve yorumlayabilmek için yurt dışı sergilerinin çok önemli olduğunu da ifade etti.

Editör

Son Güncelleme: 27.06.2013 18:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.