DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISI ERZURUM'DA

Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Prof. Dr. M. Emin Özafşar, Diyanet Tv’de yayınlanmakta olan “Genç İlahiyat” programının çekimlerine katılmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla Erzurum’a geldi.

07 Mayıs 2014 Çarşamba 17:39
DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISI ERZURUM'DA
Havaalanında İl Müftüsü Hasan Çınar ve İlahiyat Fakültesi Dekan yardımcısı Prof. Dr. Nihat Yatkın tarafından karşılanan Başkan yardımcısı Özafşar ilk olarak İlahiyat fakültesini ziyaret etti. Fakülte dekanı Prof.Dr. Davut Yaylalı ile makamında bir süre sohbet eden Özafşar daha sonra İl Müftülüğüne geçti. Burada İl Müftüsü Hasan Çınar’dan Erzurum’da yürütülmekte olan din hizmetleri hakkında bilgi alan Özafşar daha sonra diyanet Tv tarafından çekimleri yapılmakta olan “Genç İlahiyat” programına katıldı. Programda İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile bir söyleşi yapan Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Özafşar daha sonra Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret etti.

Erzurum’un tarihi mekânlarını da gezen Özafşar, İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen “Din Görevlileri Personel buluşması” toplantısına da katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Özafşar: “ Diyanet İşleri Başkanlığımız ülkemizin en köklü kurumlarından biridir. Bu güzide kurumda görev yapmakta olan bizlerin en önemli görevi halkımıza manevi rehberlik ahlaki önderlik yapmaktır”. dedi.

Camiye gelen insanların yanında gelmeyen insanlara da din hizmeti götürülmesi gerektiğini söyleyen Özafşar, “ Din görevlisi devamlı surette kendini yenilemelidir. Bu günün insanına dünün söylemleri ile din hizmeti sunma yerine yeni bir dini söylem geliştirerek bu günün insanına bu günün söylemleri ile hitap etmemiz gerekir. Bunun içinde din görevlisi çok okumalı, araştırmalı ve kendini yenilemelidir.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 07.05.2014 17:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.