DEVLET KORUMASINDAKİ GENÇLER, KAMUDA İŞE YERLEŞTİRİLDİ

​​​​​​​Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı yuva ve yurtlarda kalan çocuklar 18 yaşını doldurup reşit olduktan sonra, devlet memuru olabiliyor. Bu kapsamda Ocak ayı içerisinde Erzurum’da bulunan 25 genç kamuda iş imkanına kavuştu.

admin
admin
03 Şubat 2017 Cuma 00:29
DEVLET KORUMASINDAKİ GENÇLER, KAMUDA İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, devlet korumasındaki gençlerin 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanuna göre istihdam edildiğini açıkladı. İstihdam hakkı Atama işlemleri çerçevesinde 25 gencin kamuda istihdam edildiğini belirten İlbaş, şunları söyledi:

Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bağlı yatılı kuruluşlarda korunma ve bakım altında bulunan, 18 yaşını doldurup kuruluşlarımızdan reşit olarak ayrılan, 25 çocuğumuza İl Müdürlüğümüz de görevli personelimiz Savaş Arslan ve Yakup Erzincanlı tarafından gerekli rehberlik hizmeti verilerek tercih işlemleri tamamlanarak, tercih ettikleri kamu kurum ve kuruluşlarına kadrolu olarak istihdamları gerçekleşmiştir. 6 gencimiz kendi istekleriyle tercih yapmamıştır.”

Türkiye genelinde yapılan atamalara da değinen İlbaş, “2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında sosyal hizmet modellerinden yararlanan hak sahiplerinin yerleştirilmelerine ilişkin Kura Töreni Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin teşrifleriyle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında 30 Aralık 2016 ile 20 Ocak 2017 tarihleri arasında tercihleri alınan yerleştirme işlemlerinin sonuçları 31 Ocak 2017 tarihi itibariyle açıklanmış olup, toplam 2 bin 68 gencin, 657 sayılı kanuna göre devlet memuru olarak atamaları gerçekleştirilmiştir” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yakup 2017-02-03 16:07:01

adaletsiz yaşamaktansa adaletli yaşarım anaları babaları sahip çıkmayanlara devlat sahip çıkıyor... işsizlere kim acıyacak