Deprem konutları kışa hazır...

Erzurum Valisi Okay Memiş, Çat ilçesinde evleri hasar gören vatandaşlar için yapılan afet konutlarının inşaat alanında incelemede bulundu.

admin
admin
11 Eylül 2021 Cumartesi 12:05
Deprem konutları kışa hazır...

Erzurum Valisi Okay Memiş, geçtiğimiz yıl Bingöl Karlıova’da meydana gelen depremde Çat ilçesinde evleri hasar gören vatandaşlar için yapılan afet konutlarının inşaat alanında incelemede bulundu.

Deprem konutlarının yapım aşamasını ve çalışmaları yerinde görmek için şantiye alanını gezen Vali Memiş, yüklenici firma ve yetkililerden bilgi aldı.

Vali Okay Memiş incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, 2020 yılı Haziran ayında Bingöl Yedisu ve Karlıova merkezli deprem meydana geldiğini, depremden Çat ilçesi ve civar köylerin etkilendiğini hatırlattı.

Depremin ardından hasar gören yerlerin tespitini yaptırdıklarını aktaran Vali Memiş, "Depremde ağır hasar olarak 350 konutun bu yıl teslimatını yapacağız. Toplamda 600’e yakın ağır hasarlı ev var. Bu konutların yanı sıra 350 civarında da ahır yapılıyor. Binalar çelikten yapıldığı için yapımı kolay oluyor. Kışa kadar tüm konutları bitirip vatandaşlarımıza teslim edeceğiz." İfadelerini kullandı.

Vali Memiş ayrıca konutların hazırlanan zemin etüdü raporları doğrultusunda uygun zemin üzerine depreme daha dayanıklı olarak inşa edildiğini sözlerine ekledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.