DEMOKRAT EĞİTİMCİLER SENDİKASI KONGRESİNİ YAPTI

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) 2.Olağan Kongresi'nde Gürkan Avcı, yeniden genel başkanlığa seçilirken Erzurum'dan üç isim yeni yönetimde yer aldı.

14 Nisan 2013 Pazar 13:13
DEMOKRAT EĞİTİMCİLER SENDİKASI KONGRESİNİ YAPTI
Ankara'da yapılan kongrede yeniden Genel Başkanlığa Gürkan Avcı seçilirken Erzurum İl Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı Genel Başkan Yardımcılığına, İl Mali Sekreteri Cevat Çataloğlu Genel Merkez Disiplin Kuruluna ve Kadın Kolları Başkanlığını da yürütmüş olan Gülşah Doğanay Denetleme Kuruluna seçilmişlerdir.
 
DES'in 2. Olağan Genel Kurulunda Erzurum İl Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı Genel Başkan Yardımcılığına seçilmesinden dolayı yaptığı açıklamada, "Ankara'da yapılan kongrede ilimize gösterilen ilgiye ve teveccühe layık olmaya çalışacağız." dedi.
 
Kotanlı;”Seçim sonuçlarının sendika üyelerimize, tüm eğitim çalışanlarına, öğrenci ve velilerimiz ile milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bize verilen emanete hakkıyla sahip çıkacağız. Üyelerimizin sosyal hak ve menfaatleri doğrultusunda mücadelemizi yürüteceğiz. DES, yeni ve güçlü Türkiye'nin büyük diriliş hamlesine her şeyiyle, ruh ve gönülleriyle destek veren bir anlayışla bütün eğitimcileri ve sendikaları kucaklayarak yoluna devam edecektir. Yozlaşan, siyasallaşan, amaç ve hedefinden uzaklaşan mevcut sendikal anlayış ve alışkanlıklara karşı, demokrat ve bağımsız sendikacılığın en güzel örnekleriyle mukabelede bulunacağız. Yeni ve büyük Türkiye’yi kurmak, sendikal harekete ortak bir yönelim tespit etmek ve ülkemizde en muasır eğitim sistemini tesis etmek için ‘Proje Sendikacılığı’ diye yeni bir kulvar açacağız. Türkiye’deki sendikacılık ile Dünya sendikacılığı arasındaki ilişkileri de güçlendirecek, uluslar arası sendikal birlikler örgütleyecek ve ülkemizdeki sendikal hareketin ortak yürüyüşünü bütün eğitim çalışanlarını kucaklayarak kuvvetlendirmeye çalışacağız.” diye konuştu.
 
Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı açıklamasına şöyle devam etti: “2010 yılının başlarında bir grup öğretmen, akademisyen, memur ve kamu görevlisiyle kurduğumuz Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) ; bağımsız ve özgür düşünebilen, demokratik bir anlayışla hak arama seferberliğini başlatan onurlu, kararlı ve mücadeleci eğitimcilerin fikir ve eylem ocağı olarak doğdu. DES mensupları farklı bir eğitimci ve farklı bir sendikacıdır ve olmalıdır. Eylem ve ücret sendikacılığının ötesinde ve sendikal muhalefetle siyasi muhalefeti birbiriyle karıştırmayan, sendikaların sık sık düştüğü eleştiri tuzağına düşmeyen, öneri, rapor, program ve ar-ge çalışmalarıyla çözüm ortaya koyan, Türkiye'nin bir büyük diriliş hamlesine her şeyiyle, ruh ve gönülleriyle destek veren kahramanlardır. Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Nisan –Mayıs aylarında ortaya çıkıp yetki senin benim kargaşasından uzak memurları kandırmadan olmayacak şeyleri vaat etmeden dürüst bir sendikal hareket olmuştur. Olmaya da devam edecektir.”
Kotanlı, yapılan kongrenin ülkemize, milletimize, büyük Türkiye’mize, üyelerimize ve tüm kamu çalışanlarına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Editör

Son Güncelleme: 14.04.2013 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
arif yılmaz 2013-04-16 22:06:11

syın kotanlıyı yürekten tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum inşallah muvaffak olurlar