DEMOKRASİ KAHRAMANLARI 15 TEMMUZ’U ANLATTI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Genç İş Adamları Meclisi (ERGİM) tarafından düzenlenen “Son İstiklal Savaşı” konferansında 15 Temmuz Demokrasi Destanımızın yaşayan kahramanları darbe gecesini anlattı.

admin
admin
17 Ocak 2017 Salı 00:57
DEMOKRASİ KAHRAMANLARI 15 TEMMUZ’U ANLATTI
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta milli direnişin efsane isimleri Şerife Boz, Sabri Ünal ve Metin Doğan, vatan haini terörist başı FETÖ ve onun kahpe satılmış postallı işbirlikçilerince gerçekleştirilen darbe teşebbüsünün yaşandığı saatlerdeki vatan mücadelesini dile getirdi. ERGİM Başkanı Alparslan Çakır, söz konusu konferansın gerçekleşmesinde kendilerine her türlü desteği sağlayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür etti. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan da, 15 Temmuz’da yaşanan mili direniş ve vatan müdafaasının asla ve asla unutulmaması gerektiğini ifade etti. Etkinliğe telekonferans sistemiyle katılan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, o gece yaşanan milli birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekti.
Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “15 Temmuz gecesi, milletimizin parasıyla alınan tanklar, toplar, silahlar, uçaklar millete yöneltildi. Ama düşünemediler ki bu aziz millet gün geldiği zaman topyekûn meydanlara çıkmasını bilir. Kimisi göğsünü kurşunlara siper eder, kimisi tankların altına yatar, kimisi tankın üstüne çıkar, kimisi de uçaktan atılan bombalara göğsünü gerer, düşmana ve onların ajanlarına, onların uşaklarına asla geçit vermez. Biz biliyoruz ki, ayıdan post, gâvurdan dost olmaz. Kim onlarla dostluk kurarsa bilin ki onlar da onlardandır. Onun için hiç bilmiyorlar ki, ayıyla bir çuvala girilmez. Biz bu ülkelerle hiçbir zaman dost olmadık, dost olmayacağız. Milli menfaatler içerisinde işbirliği yapabiliriz. Biliniz ki bunlar bir gün içimizdeki kandırdıkları ajanlarıyla, uşaklarıyla ülkeyi işgale kalkabilirler. Ama bu ülkenin kadınıyla, erkeğiyle helal süt emmiş insanlarımız bir kendine geldi mi, ‘Ya Allah Bismillah’ diyerek aynen Çanakkale’de olduğu gibi 250 kiloluk mermiyi hazneye sürer ve son mermisi ile düşmanın donanmasını denizin dibine gömer.”
“MİLLETİMİZ 15 TEMMUZ’DA KENDİ KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞDU”
Başkan Mehmet Sekmen, Türk milletinin 15 Temmuz’da kendi küllerinden yeniden doğduğunu ifade etti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz gecesi bu millet yeniden dirildi, küllerinden ayağa kalktı, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle ‘Ya Allah Bismillah’ diyerek vatan hainlerini püskürttü. Aynı şekilde yine milli kahramanlar şehri olan Erzurum’da, olaylar başlar başlamaz daha Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Sokaklara çıkın’ demeden Erzurumlu Dadaşlar kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle sokaklara döküldü ve Erzurum’dan haykırışa geçti; ‘Bizi şehit etmedikçe, bizi ezmedikçe ne Erzurum’u ne de Türkiye’yi işgal edebilirsiniz?’ dediler ve hep beraber 81 vilayete örnek olduk. O gece ülkemiz bir baştan bir başa ayağa kalktı ve düşmana geçit vermedi. Biryandan da o gün bugün içerimizdeki hainleri temizlemenin, uşakları kovmanın gayreti içerisindeyiz. Ama bakıyoruz ki bu uşaklar, bu satılmışlar oralara kaçıyorlar, oralara sığınıyorlar ve oralardan iltifat görüyorlar. Bilmiyorlar ki, bu memleketin evladı olmak, burada kalmak, burada yaşamak öyle hainlerin yanına sığınmaya, onlardan vatandaşlık beklemeye değişilmez. Bu vatan şehit kanıyla sulanmıştır. Onun için 15 Temmuz milli kahramanlarını, Son İstiklal Savaşı’nın kahramanlarını, gazilerimizi tebrik ediyorum. Erzurumlu Dadaş hemşerilerime sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Biz hep deriz ki; ‘Erzurum kaledir kale! Dadaşlar bir kükredi mi onun önünde duran olmaz.’ Şimdi biz de, yeniden Büyük Erzurum’u yeniden Büyük Türkiye’yi kurmak üzere yola çıktık. Allah’ın izniyle çok kısa sürede Erzurum’u bir sanayi şehri, bir ticaret şehri, bir hayvancılık şehri, bir turizm şehri yaparak, Erzurumlu hemşerilerimizin mutlu olmasına, huzurlu olmasına gayret edeceğiz. Erzurum’u marka bir şehir yapacağız, büyük bir marka yapacağız. İşte, ‘EJDER3200’ diyerek yola çıktık. Allah nasip ederse bunu tamamlayacağız ve Erzurum’un Türkiye’mizin kalesi olduğunu bugün de yarın da herkese göstereceğiz. Güzel Türkiye’mizi büyük devlet yapmanın onuru ve kıvancını hep beraber yaşayacağız.”
Panelistler daha sonra 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını ve Türkiye’de yaşanan darbe sürecini vatandaşlara anlattı. Demokrasi nöbetlerinin Nene Hatun’u Selvinaz Çakır da, gerek darbe gecesi gerekse de demokrasi nöbetlerinde Türkiye’ye ilham kaynağı olan Dadaşların çelik ruhunu ve milli birliğini katılımcılara aktardı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.